Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tercer atac en sis dies de l'ós Cachou a bestiar equí

Tercer atac en sis dies de l'ós Cachou a bestiar equí

El síndic d'Aran assegura que amb aquesta nova mort el plantígrad es troba "al límit" del que marca el protocol per ser extret del medi

Euga morta per un atac de l'ó Cachou (Foto: Conselh Generau Aran)
Euga morta per un atac de l'ó Cachou (Foto: Conselh Generau Aran)
16/09/2019 18:50

Els tècnics del Conselh Generau d'Aran han certificat un nou atac de l'ós Cachou a una euga d'un any i mig. L'atac es va produir el 4 de setembre però no havia estat detectat fins ara i s'ha pogut descobrir gràcies al senyal del collar GPS de l'animal. Diversos signes en la pell de l'egua han servit per demostrar que l'autor d'aquesta mort ha estat el plantígrad.

Amb aquesta ja són tres les baixes de bestiar equí atribuïdes a Cachou en només sis dies, entre el 4 i el 10 de setembre. El síndic d'Aran, Francés Boya, ha reiterat la seva preocupació per ''l'agressivitat'' d'aquest exemplar, i ha assegurat que amb aquest nou atac es troba ''al límit'' del que marca el protocol per ser extret del medi.

Les mesures de condicionament aversiu són de difícil aplicació en aquest tipus d'óssos perquè no estan habituats a la presència humana i presenten un comportament nocturn i esquiu envers l'home, segons han informat des del Conselh Generau.

Compromís vers els ramaders

El Govern aranès ja ha mostrat el compromís de protegir els interessos dels ramaders aranesos davant aquesta problemàtica i, de fet, s'havia programat una reunió per aquest dimarts, 17 de setembre, amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per tractar l'afer. Tanmateix, la trobada s'ha hagut de posposar a causa de la dramàtica situació que ha causat la DANA (Depressió Atmosfèrica Nivell Alt) en algunes comunitats.

Mostrar formulari de contacte