Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tercera edició del projecte intergeneracional 'Ens escrivim'

Tercera edició del projecte intergeneracional 'Ens escrivim'

L'activitat busca l'intercanvi de coneixements i vivències entre joves i padrins Hi participen usuaris de l'Esplai les residències i alumnes del Col·legi La Salle
Ens escrivim 2015
05/02/2015 17:29

La Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Pla Educatiu d'Entorn han tornat a endegar aquest mes de febrer el projecte 'Ens escrivim'. És una activitat intergeneracional on hi participen quaranta persones grans, la major part de l'Esplai de la Gent Gran, i també alguns usuaris de la Llar de Sant Josep i de la Residència de la Fundació Sant Hospital, i quaranta alumnes de tercer curs d'ESO del Col·legi La Salle.

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, explica que els objectius d'aquesta activitat són afavorir la comunicació entre els avis i els alumnes, tot establint una comunicació entre ells, i poder conèixer les seves respectives realitats. “D'aquesta manera", afegeix Bonet, "s'augmenta l'autoestima de les persones grans i es promou el principi de solidaritat entre generacions”.

El projecte també té d'altres objectius com ara el coneixement i l'ús de les tipologies textuals tradicionals. També es vol potenciar la paraula i l'escriptura.

Els alumnes hi participen de manera voluntària. A cada alumne se li ha atorgat una parella, és a dir, un avui o una àvia, amb qui durant dos trimestres, de febrer a maig, es comunicarà a través de cartes manuscrites. En aquestes cartes s'aprofitarà per presentar-se i parlar sobre ells mateixos.

Com en cada edició d'aquest projecte, la primera carta enviada ha estat per part dels padrins. Els alumnes els respondran al llarg de la segona quinzena d'aquest mes. Les quaranta parelles epistolars s'enviaran dues cartes més el mes vinent, a través de la Regidoria de la Gent Gran i el Pla Educatiu d'Entorn. El projecte finalitzarà, com cada any, amb una trobada el mes de juny en la qual els es coneixeran personalment.

Mostrar formulari de contacte