Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Terratrèmol de 2,1 graus a l'Alt Urgell

Terratrèmol de 2,1 graus a l'Alt Urgell

El sisme, aquest dimecres al vespre, es va percebre al terme municipal d'Estamariu. No hi ha constància que hagi causat danys
Terratrèmol al terme municipal d'Estamariu (ICGC)
06/10/2016 11:53

Aquest dimecres al vespre s'ha registrat a l'Alt Urgell un terratrèmol de 2,1 graus a l'escala de Richter. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha localitzat l'epicentre molt a prop de la carretera N-260, dins del terme municipal d'Estamariu.

El moviment sísmic es va produir a 1/4 de 8 del vespre, segons les dades dels equips de mesura. Ha estat de poca intensitat i només es va percebre clarament a l'entorn d'Estamariu, on alguns veïns van avisar del fet. A la resta de la comarca ha estat pràcticament imperceptible. Tampoc no hi ha constància que hagi causat danys.

L'Alt Urgell i tot el Pirineu català solen registrar petits moviments de terra, amb una mitjana d'uns 180 cada any i que en la majoria de casos no superen els 2 graus. L'Institut Cartogràfic i Geològic recorden que no és descartable que el Pirineu registri en el futur un terratrèmol de gran intensitat, però creuen que ara per ara és poc probable.