Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori es compromet a continuar la millora de les comunicacions de la vall de la Vansa i Tuixent

Territori es compromet a continuar la millora de les comunicacions de la vall de la Vansa i Tuixent

El conseller Damià Calvet ha visitat les obres de la carretera C-462 entre la cruïlla d'Ortedó i Adraén. L'any que ve s'arranjarà la via fins a Tuixent i posteriorment es vol actuar en altres trams cap al Coll de Port, Josa i la Seu d'Urgell
Visita de Damià Calvet a les obres de la C-462 (Foto: ACN)
26/02/2021 17:05

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, s'ha compromès amb els alcaldes dels municipis de la vall de la Vansa i Tuixent a continuar millorant les comunicacions terrestres que connecten la zona amb la Seu d'Urgell, Solsona i Berga. Així ho ha explicat aquest divendres després de visitar la primera fase de les obres de la carretera C-462, que enllaça la capital de l'Alt Urgell amb Josa i Tuixent. Els treballs, que estaran enllestits aquest estiu, consisteixen en la intervenció en un tram de quinze quilòmetres entre la cruïlla del nucli d'Ortedó i Adraén.

La millora suposa una inversió de 3,6 milions d'euros i consisteix en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenta més desgast, així com l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. A més, es preveu l'arranjament dels elements que faciliten el drenatge de la via; en aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la carretera. D'altra banda, s'adequarà la senyalització i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.

Fins al moment, s’han completat les tasques de reparació dels punts on el ferm presentava més desgast i s’ha estès una primera capa del paviment. Així mateix, han finalitzat el 50% dels treballs d’execució de cunetes transitables. L'actuació es reprendrà durant el mes de març, tenint en compte que les condicions meteorològiques dels mesos d'hivern n'han fet aturar l'execució.

El conseller ha subratllat que "aquesta és una obra que té una gran importància per l’Alt Urgell, perquè abasta un eix bàsic per estructurar la comarca i permet disposar d’un país més ple, viu i cohesionat”.

Pel que fa a la segona fase, que arriba fins al nucli de Tuixent, està prevista l'any vinent i consta d'uns vint quilòmetres i un pressupost de més de tres milions d'euros.

Projectes futurs

Calvet també ha anunciat que un cop completades aquestes obres, en projectes futurs es contemplarà la continuïtat de la millora de la mateixa carretera en el tram que arriba al Coll de Port, a prop del límit entre les comarques de l'Alt Urgell i el Solsonès. El mateix es vol dur a terme a la C-563, que va cap al nucli de Josa i que també connecta amb el Berguedà. Finalment, es vol arranjar l'LV-4008 entre la cruïlla d'Ortedó i la Seu d'Urgell.