Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora del traçat de la C-28 per un valor de 6,9 MEUR

Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora del traçat de la C-28 per un valor de 6,9 MEUR

Els treballs de condicionament, que començaran aquest estiu, es faran en un tram de 4 quilòmetres, entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran
Plànol del tram de la C-28 que millorarà Territori i Sostenibilitat (Foto: ACN)
26/04/2018 19:47

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 6,9 milions d'euros, les obres de millora de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Els treballs, que es faran en un tram de 4 quilòmetres, començaran aquest estiu i tindran un termini d'execució de 15 mesos, repartits en períodes de cinc mesos durant tres anys consecutius, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona.

En concret, la intervenció es durà terme en les temporades de primavera i estiu del 2018 al 2020. Les obres consistiran principalment en l'eixamplament de la carretera fins assolir una calçada de 7 metres -3,5 metres d'amplada per carril de la circulació-, més 0,5 metres de berma on col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d'1 metre d'amplada.

Cal tenir en compte que la via actual discorre a mig vessant, amb un traçat força irregular, condicionat pel terreny. A la major part dels trams, l'amplada de la carretera té entre 5 i 6 metres.

Minimització de l'impacte ambiental

Per minimitzar els moviments de terres i, en conseqüència, l'impacte ambiental, Territori i Sostenibilitat ha previst diverses estructures. Així, es projecta l'execució de 17 murs d'escullera, amb alçades que en general varien entre el metre i mig i els 3,5 metres. Les obres també comprenen actuacions en matèria de treballs previs, moviments de terres, elements de drenatge, pavimentació, elements estructurals i murs, barreres de seguretat i senyalització. D'altra banda, s'han previst mesures d'integració en l'entorn i actuacions complementàries, com per exemple l'estesa de terra vegetal o el seguiment arqueològic.

Mostrar formulari de contacte