Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori i Sostenibilitat amplia el recorregut del Bus del Parc fins a la Pobla de Segur

Territori i Sostenibilitat amplia el recorregut del Bus del Parc fins a la Pobla de Segur

La millora entrarà en servei el 21 de juny i enllaçarà el Pla de l’Ermita amb Taüll, Vielha, Esterri d’Àneu, Espot i la Pobla de Segur. Des del dia 29 un nou servei enllaçarà també el tren amb el telefèric de la Vall Fosca
Horaris del Bus del Parc
07/06/2019 17:40

El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà a partir del 21 de juny el bus que dóna servei al Parc Nacional d’Aigüestotes i Estany de Sant Maurici. Concretament, la Generalitat ampliarà el recorregut d’aquesta línia, que farà arribar fins a  la Pobla de Segur. A més, incorporarà un altre bus, que enllaçarà el tren de la Pobla amb el telefèric de la Vall Fosca, a l’entrada del Parc pel Pallars Jussà. 

L'ampliació del servei forma part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic. El programa compta amb la implicació del Departament de Territori i Sostenibilitat i sis socis més: l’Agència Mediambiental d’Àustria, l’Administració Regional del Tirol Oriental (Àustria), l’Agència per al suport del desenvolupament regional de Kosice (Eslovàquia), el Club Desenvolupament Sostenible de la Societat Civil (Bulgària), el Parc Natural Upper Sûre (Luxemburg) i el Voivodat de Pomerània Occidental (Polònia).

El bus del Parc cobria, fins ara, la corona nord d’Espot, a Vielha i al Pla de l’Ermita, fent aturades per diferents pobles. A partir del 21 de juny i fins al 30 de setembre, donarà servei fins a la Pobla de Segur. Del 29 de juny i fins al 29 de setembre estarà en servei el bus que arriba al telefèric de la Vall Fosca. Els horaris s’han coordinat amb les arribades i sortides del tren. Hi haurà dos viatges, un que sortirà al matí per agafar el telefèric de les 11 hores, i un segon, a la tarda, per recollir els viatgers del matí o altres que vinguin de fer una travessa des d’un altre punt del Parc. (Horaris)

Mobilitat sostenible

El projecte Last Mile pertany al programa Interreg Europe i està finançat per fons Feder. El seu objectiu principal, centrat en la mobilitat sostenible, és aconseguir solucions innovadores i flexibles que permetin als visitants de zones rurals turístiques fer el darrer tram del recorregut de manera sostenible.

En el cas de Catalunya, el projecte s’ha centrat en la zona de l’Alt Pirineu i Aran. El Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, en què el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l’Ajuntament de la Torre de Capdella han estat presents des del començament, va marcar com a prioritària per al 2019 l’ampliació del recorregut del bus del parc.

Mostrar formulari de contacte