Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori i Sostenibilitat comença el procés per ampliar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Territori i Sostenibilitat comença el procés per ampliar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

16/03/2012 17:22

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat el procés per ampliar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A partir d’ara s’iniciarà una ronda de converses amb els ajuntaments i altres agents del territori per acordar la proposta d’ampliació. Precisament, el conseller Lluís Recoder duu a terme una visita de dos dies al Pirineu i Prepirineu per copsar les inquietuds del territori.

En relació amb aquest tema, Recoder explica que serà "un procés llarg" i que, en tot cas, només s'aplicarà en aquelles zones on hi hagi consens. Inicialment, l’objectiu és una ampliació de la zona de parc de com a mínim 5.000 hectàrees.

Aigüestortes, l’únic parc nacional de Catalunya, es va declarar l’any 1955. Va ser el cinquè parc de l’Estat i el segon dels Pirineus. Està gestionat per la Generalitat i té una superfície de 14.119 hectàrees de zona de parc (PNac) i de 26.733 de zona de protecció perifèrica (ZPP), amb un nivell de protecció menys exigent. Des que es va declarar ha tingut tres modificacions de límits: el 1988, el 1990 i el 1996, any en què va adquirir les dimensions actuals.

Tres elements justifiquen el procés d’ampliació: la demanda territorial, el patrimoni natural de la zona i el reconeixement del paper dinamitzador del territori que tenen els parcs a Catalunya.

Mostrar formulari de contacte