Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori licita el projecte per millorar la carretera C-462 entre la Seu d'Urgell i Artedó

Territori licita el projecte per millorar la carretera C-462 entre la Seu d'Urgell i Artedó

La redacció del document té un pressupost de 95.000 euros i un termini d'onze mesos

Millora de la C-462 entre la Seu i Ortedó
Millora de la C-462 entre la Seu i Ortedó
07/07/2023 19:25

El Departament de Territori ha licitat la redacció del projecte constructiu per a la millora de la seguretat i la comoditat en la conducció al tram de la carretera C-462 entre la Seu d'Urgell i la cruïlla d'Artedó (Alàs i Cerc), a l'Alt Urgell. L'actuació donarà continuïtat a l'obra executada entre l'encreuament d'Ortedó i el nucli d'Adraén (la Vansa i Fórnols).

La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. El projecte que es promou definirà tècnicament les actuacions necessàries, valorades en 1,4 MEUR, per facilitar les comunicacions i garantir un bon estat de conservació d’aquesta via de muntanya, que té un traçat complex i sinuós.

Els treballs abasten una longitud de 5,5 quilòmetres i correspondran principalment a la millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts que presentin més desgast. També es vol intervenir en els elements que faciliten el drenatge de la carretera, inclosa la pavimentació de cunetes, que permeten donar un sobreample a la via. Un altre aspecte d'actuació és l'adequació de la senyalització i instal·lació de noves barreres de seguretat laterals, que comptaran amb proteccions específiques per a motoristes en els trams on sigui necessari. Finalment, es preveuen tasques d’estabilització de talussos, de millora d’accessos i de la seguretat i la visibilitat en revolts, així com l'estesa de la canalització per a fibra òptica.Mostrar formulari de contacte