Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tolosa de Llenguadoc dedicarà un dia a Andorra per reforçar l'intercanvi econòmic

Tolosa de Llenguadoc dedicarà un dia a Andorra per reforçar l'intercanvi econòmic

El cap de Govern, Antoni Martí, s'ha reunit amb el president de la Regió Migdia-Pirineus, Martin Malvy

02/12/2014 16:38

Tolosa de Llenguadoc dedicarà un dia a Andorra per fomentar l'intercanvi entre la ciutat i el país pirinenc. El cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, ha mantingut aquest dimarts una reunió de treball amb el president del Consell Regional Migdia-Pirineus, Martin Malvy.

Ambdós dirigents s’han felicitat per les excel·lents relacions entre els dos territoris, que van molt més lluny de l’àmbit econòmic. El cap de Govern ha fet referència explícita a la  llarga tradició d’estudiants andorrans que cursen els seus estudis a França. Actualment són uns 200, dels quals 146 a l‘Académie de Tolosa.

Un dels eixos de la reunió ha estat la voluntat expressada per la delegació andorrana de reequilibrar les relacions econòmiques amb França a través de la potenciació dels intercanvis econòmics i turístics. El cap de Govern ha explicat els canvis experimentats per l’economia andorrana, el procés d’obertura a la inversió estrangera i la reforma fiscal, amb una clara voluntat d’afavorir la diversificació.

Les dues parts han coincidit que la celebració d’un Dia d’Andorra i Migdia-Pirineus a Tolosa, que tindrà lloc la primavera vinent, pot ser "una magnífica plataforma". Un grup de treball s’encarregarà de la preparació d’un programa d’actes que tindrà molt present la potenciació de tres sectors econòmics: noves tecnologies, educació i salut i benestar. L'objectiu és que des d'ara la diada se celebri cada any.

La cooperació en l’àmbit de la Comunitat de Treball dels Pirineus ha estat un dels punts de l’ordre del dia. Les dues parts han assolit l’acord de potenciar l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, un projecte gestat inicialment per la regió de Migdia-Pirineus amb finançament comunitari i que Andorra impulsa durant la seva presidència. L’objectiu és que la cimera del Canvi Climàtic que se celebrarà a París la tardor del 2015 ajudi a donar visibilitat als Pirineus i als treballs específics que s'hi desenvolupen.

Mostrar formulari de contacte