Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Torna la campanya de control de la població de coloms a la Seu

Torna la campanya de control de la població de coloms a la Seu

Una empresa especialitzada dóna a les aus pinso amb un fàrmac anticonceptiu per frenar-ne la reproducció L'any passat es va aconseguir reduir d'un 23% el nombre d'exemplars
Coloms - Campanya de control
19/03/2015 16:06

Davant de l'èxit obtingut durant la campanya de l’any passat, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament la Seu d'Urgell ha contractat una nova campanya de control de coloms a través de l'esterilització.

L'actuació consisteix en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms. Es fa la instal·lació de tres expenedors automàtics que subministren el menjar a primera hora del matí per tal d’assegurar-ne el seu consum. La instal·lació es realitza en els punts on es detecta una major població de coloms i que alhora sigui tècnicament viable. Concretament se n’instal·laran dos al centre històric i un altre a la zona de l’Avinguda del Salòria.

El pressupost d’aquesta actuació és de 4.295 euros. S’ha contractat la mateixa empresa que l'any passat, Ambiens, perquè es faci càrrec del control de la població d'aquestes aus mitjançant Ovistop.

Resultats molt positius

Durant l’any 2014 la Regidoria de Medi Ambient va dur a terme la campanya amb Ovistop entre els mesos d’abril i desembre, període de cria de l’espècie. Els resultats van ser molt positius, ja que es va estimar que la població observada de coloms a la Seu es va reduir d'un 23%.

Mostrar formulari de contacte