Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Torna la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, amb un nou escenari a la Seu d'Urgell

Torna la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, amb un nou escenari a la Seu d'Urgell

Bona part dels concerts de la 45a edició, incloent els d'aquest divendres i dissabte a la nit, es fan a l'espai de l'Aparcament Doctor Peiró, que compta amb bar-restaurant pels assistents. També n'hi haurà al migdia i a la tarda, fins dilluns
23/07/2021 10:55

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu torna per celebrar el seu 45è aniversari, després que aquesta edició es va haver de suspendre l'any passat. El festival folk més veterà de Catalunya reapareix adaptat a l'actual situació sanitària i amb una programació que fins a última hora s'ha preparat d'acord amb els requisits de seguretat vigents. Un dels actes que es recupera és el concert inaugural, avui divendres al migdia al jardí de l'Hotel Andria, amb el bandoneoista uruguaià resident a Catalunya Enrique Tellería, els músics russos Roman Ibanov i Alexei Birioukov i el sicilià Danilo di Paolonicola.

La principal novetat d'enguany és l'escenari principal, que estrena ubicació: l'Aparcament Doctor Peiró de la Seu d'Urgell. Una altra innovació és que aquest espai comptarà amb una àrea de bar-restaurant, en la qual els assistents que ho desitgin podran estar-hi asseguts mentre gaudeixen dels concerts, ja que la tarima estarà a davant mateix. El primer concert en aquest espai és avui divendres a les 7 del vespre, amb músics catalans com Jordi Macaya i Cati Plana.

Més tard, a les 10 de la nit, es farà el primer dels dos grans concerts de la Trobada, amb més d'una quinzena de conjunts d'arreu del món. En aquesta vetllada hi estarà representada la música d'acordió de Catalunya, el País Valencià, Sicília, Escòcia, Rússia, Suïssa, Euskadi i Colòmbia.

Concerts de dissabte i diumenge

Aquest dissabte, se seguirà els mateixos horaris de concerts que divendres (12.00, 19.00 i 22.00 h). El primer, al migdia, comptarà amb els grups Corrandes són Corrandes i La Viu-Viu. I el segon, al vespre, amb Aragón Folk i Tres fan Ball, a més a més del trio basc format per Imanol Intxausti, Iñaki Larrañaga i Xabi Arakama. El català Elies Fernández, de la seva part, farà una actuació conjunta amb Arakama. Pel que fa al concert nocturn, hi haurà novament conjunts i solistes de Catalunya, Escòcia, Suïssa, Sicília, Uruguai i Colòmbia, a més de Moldàvia.

Els concerts de divendres i dissabte a la nit són els únics de pagament. L'entrada es pot aconseguir al mateix recinte o bé al web www.codetickets.com.

Per completar el cap de setmana, diumenge al migdia (12.00) es reprendrà l'activitat amb una nova actuació de Corrandes són Corrandes i d'Aragón Folk, al costat del Grup Clandestins. D'altra banda, a les 6 de la tarda, la plaça del Deganat acollirà el Concert de les orquestres de les XX Colònies per a Joves Intèrprets Folk, acompanyats de l'Orquestrina Trama. Interpretaran la 'Suite-20: Pirineus, de l'Atlàntic a la Mediterrània'. Finalment, diumenge a la nit (22.00 h), novament a l'Aparcament Doctor Peiró, hi haurà una actuació gratuïta del conjunt valencià Tres fan Ball i del Trio Basarab de Moldàvia, a més d'Enrique Tellería i del duet format per Àngel Girona i Marc Busquets.

Enmig d'aquest dos actes, diumenge al vespre (20.00 h) també es podrà escoltar la Trobada a Castellbò, a la Col·legiata, amb conjunts de Catalunya, Sicília, Euskadi, Escòcia, Colòmbia i Itàlia.

Dilluns, Gran Concert Catalunya

La Trobada encara continuarà a la Seu, amb dues propostes més. A les 12 del migdia, una nova actuació del Grup Clandestins i dels músics pirinencs 'Pepón' Vilarrubla, Èrika Weigand i Ernest Pipó, que compartiran escenari amb Corrandes són Corrandes. I al vespre (20.00 h), la recuperació del Gran Concert Catalunya, dedicat en exclusiva a solistes i conjunts del país per mostrar la vitalitat de l'acordió i la música folk a nivell nacional. Entre els qui hi actuaran destaquen noms com Carles Belda, Elies Fernández, Elias Porter, Georgina Fàbregas, Marien de Casimiro i el mateix director i fundador del festival, Artur Blasco.

Aquesta 45a edició finalitzarà amb una última actuació a Puigcerdà, on hi haurà una altra àmplia representació dels músics convidats, de Rússia, Moldàvia, Catalunya, Escòcia i Colòmbia. Serà dimecres, dia 28, a les 9 del vespre al Teatre Casino Ceretà.

 

 

  • Escenari de la 45a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, a l'Aparcament Doctor Peiró de la Seu
  • (Actualització, 14.00 h) Enrique Tellería, al concert inaugural de la 45a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

Mostrar formulari de contacte