Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Torna l'horari d'hivern aquesta matinada de diumenge

Torna l'horari d'hivern aquesta matinada de diumenge

S'haurà d'endarrerir el rellotge i a les tres en punt passaran a ser les dues. La Unió Europea ha acordat suprimir aquest canvi d'hora però encara no s'ha formalitzat

Canvi a l'horari d'hivern
Canvi a l'horari d'hivern
29/10/2021 11:20

Aquest diumenge, 31 d'octubre, es durà a terme el canvi d'hora per entrar a l'horari d'hivern. Així, a les tres en punt de la matinada passaran a ser les dues i, per tant, es dormirà una hora més.

El canvi d'horari d'estiu i d'hivern és obligatori a tots els països membres de la Unió Europea i s'aplica des de la dècada del 1970. La mesura es va començar a establir amb l'objectiu d'afavorir l'estalvi energètic i reduir el consum de llum. Tot i això, la Comissió Europea va acordar que enguany se suprimiria aquest canvi, entre altres raons, pels efectes negatius que la modificació suposa per a la salut, l’increment d’accidents de trànsit i el poc estalvi energètic que genera avui dia.

Tanmateix, ara cadascun dels estats de la UE ha de decidir quin dels dos horaris manté per a tot l'any, si el d'estiu o el d'hivern. De moment, encara no s'ha arribat a un consens i per això aquesta tardor se seguirà fent el canvi.

Mostrar formulari de contacte