Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per a l'exposició itinerant del Piribus a la Seu d'Urgell

Tot a punt per a l'exposició itinerant del Piribus a la Seu d'Urgell

La mostra, que es podrà veure a la capital alturgellenca del 17 al 28 de juliol, apropa el patrimoni natural i cultural dels Pirineus a 32 indrets de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França

Parada del Piribus a la Seu d'Urgell
Parada del Piribus a la Seu d'Urgell
12/07/2019 14:15

La Seu d’Urgell acollirà a partir de dimecres vinent, 17 de juliol, i fins al dia 28, la vuitena etapa de l’exposició itinerant del Piribus “Viatge al cor dels Pirineus”, una mostra organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França. L'exposició, que s’instal·larà a la plaça dels Oms, convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada.

La proposta interactiva, que recorre les diverses regions pirinenques, va iniciar el seu viatge a Tudela l’1 d’abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. A continuació va fer parada a Olot i Figueres per, tot seguit, fer 4 parades més al Rosselló. Ara, torna a Catalunya, on suma més de 2.500 visitants.

Després de la Seu d’Urgell, el Piribus recorrerà tres localitzacions catalanes més: Esterri d'Àneu, El Pont de Suert i Sort. Al setembre viatjarà a Jaca. En total, recorrerà més de 6.000 km.

Estímuls per als sentits

L’exposició pretén que els visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permeten descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. L’escenari és un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

Projecte POCTEFA

ADN Pirineus és un projecte POCTEFA finançat per la Unió Europea en un 65%, mitjançant fons FEDER  liderat per l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, i compta amb la participació, a més de la Generalitat, de la Societat Pública  GAN-NIK Gestión Ambiental de Navarra, IEA – CENMA Institut d’Estudis Andorrans,  la Fundació Catalunya La Pedrera, i l’ONG SEO/BirdLife a Aragó. 

Mostrar formulari de contacte