Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per a l'Homilia 2008

Tot a punt per a l'Homilia 2008

Organyà acull la Fira del Llibre del Pirineu i una Fira d’Artesania Alimentària Durant tot dissabte es farà una marató de presentació de llibres pirinencs i itineraris culturals

Logo Homilies d'Organyà
Logo Homilies d'Organyà
05/09/2008 11:20

Organyà acull des d’avui a la nit i fins demà dissabte l’Homilia 2008. Com a novetats de la celebració, els organitzadors han fet créixer la Festa de Llibre Pirinenc, que passa a ser Fira. Així mateix, han creat un nou espai expositiu a la plaça de l’Església, on hi conviuran literatura i artesania alimentària del Pirineu. El programa d’actes inclou la descoberta de tresors culturals a través d’itineraris conduïts per Arnaldeta de Caboet (a les 11.00, 12.00, 13.00, 17.00 i 18.00 h) i una marató de presentacions de llibres pirinencs, que tindrà lloc durant tota la jornada de dissabte.

L’Homilia s’enceta avui divendres (22.00 h.) amb La nit de l’imaginari pirinenc, que proposa a la Sala de les Homilies la representació teatral “La vella de Romadriu”, de TAT Tallers i Accions de Teatre; el curtmetratge d’animació “Els manairons”, amb Pep Coll; el curtmetratge de ficció “Dones d’aigua”, de Txell Segués; i “Cançons Llegendàries del Pirineu”, amb Pep Lizandra i Rafel Llobet.

Pel que fa a demà, a les deu del matí s’obrirà la Fira i el seguit de presentacions literàries, amb autors com Roser Porta i Tony Lara, Xavier Gabriel, Artur Blasco, Manel Figuera, Joan Ordi i Eva Lluvich, Josep Espunyes i Jordi Pasques, Marcel Fité, Carles Barrull i Enric Marquès, Jordi Cussà, Àlvar Valls i Pep Coll. Paral.lelament es podrà visitar la Fira d’Artesania Alimentària, per a la qual es podran adquirir tiquets de degustació.

A dos quarts de sis de la tarda està prevista la presentació del llibre “Homilia 2008”, que recull les obres guardonades l’any passat als Premis Homilia. A partir de les sis, Teresa Colom Jordi Cussà, Josep Espunyes i Vicenç Llorca participaran en una taula rodona “Què pot fer per mi la poesia?”, moderada per Isidre Domenjó. A dos quarts de vuit, es podrà escoltar poesia pirinenca en català, aragonès i euskera amb música de txalaparta a càrrec del TAT.

L’activitat continuarà a dos quarts de nou de la nit amb la lectura de l’Homilia laica 2008, que farà l’escriptora Imma Monsó. Tot seguit, el bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, llegirà l’Homilia 2008 a l’església de Santa Maria d’Organyà. Els guanyadors dels premis literaris es donaran a conèixer a partir de dos quarts de deu de la nit.

Mostrar formulari de contacte