Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Trànsit adverteix de l'augment d'accidents per l'ús del mòbil

Trànsit adverteix de l'augment d'accidents per l'ús del mòbil

Interior endega una campanya per evitar distraccions al volant i adverteix de més control policia sobre aquest risc
02/04/2015 18:28

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, han presentat la campanya d’aquest any sota el lema Vius connectat. Conduint desconnecta per conscienciar el conjunt de conductors i conductores de Catalunya del perill de les distraccions relacionades amb els aparells electrònics i la telefonia mòbil durant la conducció.

Espadaler ha explicat que el nombre d’accidents durant el primer trimestre del 2015 no ha augmentat respecte a l’any passat , però si ho han fet els accidents greus i les víctimes mortals. “ tenim un problema, aquest primer trimestre hi ha hagut 13 víctimes mortals més i això ens preocupa” . En aquest sentit, el conseller ha especificat que des del Departament i a través del Servei Català de Trànsit s’esta treballant per posar-hi remei “tal i com vam fer amb la sinistralitat de motos hem creat un grup de treball per conèixer les causes d’aquests accidents”.

Pel que fa a les causes i tipologia d’aquests accidents el conseller ha donat diversos motius; l’augment de la mobilitat, en un 4%, l’envelliment del parc mòbil i la manca d’inversions en algunes carreteres. Pel que fa la tipologia Espadaler ha mostrat la seva preocupació en l’increment dels xocs frontals “aquest any hi ha hagut 14 accidents provocats per col·lisions frontals amb 16 víctimes mortals, tipologia que ha augmentat respecte l’any passat”.

Espadaler també s’ha referit a les distraccions en la conducció com a causa de la majoria dels accidents “es consolida que la distracció és la primera causa dels accidents i també dels accidents mortals” i ha afegit “entre les distraccions la que més es produeix és l’ús de la telefonia mòbil”.

En aquest sentit, el conseller d’Interior ha remarcat “conscients que aquesta és la primera causa de sinistralitat hem engegat diferents accions que s’orienten a combatre les distraccions sobretot en l’ús dels dispositius mòbils”: una nova campanya als mitjans de comunicació i una App.

Nova campanya de sensibilització

L’objectiu de la nova campanya de sensibilització viària Vius connectat. Conduint desconnecta, és incitar a la reflexió sobre el fet que distreure’s durant la circulació a través de la manipulació del dispositius electrònics, com els telèfons mòbils, aparells reproductors de música o GPS, pot provocar accidents de trànsit amb víctimes.
 

Mostrar formulari de contacte