Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tractorada dels ramaders del Pallars a la N-260 per denunciar els atacs de fauna salvatge

Tractorada dels ramaders del Pallars a la N-260 per denunciar els atacs de fauna salvatge

Els criadors exigeixen més control sobre espècies com ara el voltor i l'ós bru

05/04/2015 21:32

Unes 150 persones i 40 tractors han tallat aquest diumenge durant més de dues hores la N-260 al Pallars Sobirà. Han fet una marxa lenta de Sort a Gerri de la Sal entre dos quarts de quatre i les sis de la tarda.

Hi han participat ramaders del Ripollès, la Val d'Aran, la Ribagorça o la Vall de Boí, entre d'altres. Protesten per les retallades del Govern en els ajuts del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) i la "mala" gestió de la fauna salvatge. El portaveu de l'Associació de Ramaders del Pallars, Manel Bernacho, ha alertat que si no es poden recuperar les ajudes, serà la "fi" de la ramaderia de muntanya.

L'acció de protesta estava organitzada per l'Associació de Ramaders del Pallars. Segons denucien els pagesos, de la protesta, els atacs d'animals com el voltor o l'ós bru contra bestiar viu, la dificultat burocràtica per cobrar les compensacions i la retallada d'aquestes fa que molts criadors ja es replantegin el seu futur al Pirineu. Per això, exigeixen més control sobre espècies potencialment perilloses per als ramats.

Mostrar formulari de contacte