Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tremp comptarà amb centre de diàlisi per estalviar als pacients desplaçaments a Lleida

Tremp comptarà amb centre de diàlisi per estalviar als pacients desplaçaments a Lleida

16/03/2010 19:37

El centre de diàlisi que s'està construint al costat de l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, començarà a funcionar al mes de juny. Així ho assegura el gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Victorià Peralta.

Aquest centre donarà cobertura a les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça. "No hi ha massa crítica però s'ha fet per garantir la qualitat de vida als pacients que hi ha" ha dit Peralta consultat per l'ACN. Periòdicament, d'aquesta zona s'han de desplaçar fins a Lleida unes quinze persones per fer el tractament de la diàlisi. El cost d'aquesta obra és de 1,3 milions d'euros i el funcionament anual valdrà 775.000 euros.

Victorià Peralta ha explicat què els pacients crònics han d'anar tres vegades per setmana a Lleida per fer diàlisi. Aquests centre donarà assistència als pacients dels Pallars i la Ribagorça i d'aquesta manera s'evitaran constants desplaçaments. "Faran la mateixa diàlisi que feien a Lleida, amb la mateixa qualitat, però evitant molts quilòmetres".

Mostrar formulari de contacte