Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tremp dedica un centre a l'inspirador de la Sagrada Família, el Pare Manyanet

Tremp dedica un centre a l'inspirador de la Sagrada Família, el Pare Manyanet

28/09/2011 10:02

Tremp ha incorporat un nou equipament cultural a la ciutat, el Casal Manyanet. Es tracta d'un centre que vol donar a conèixer la vida i l'obra d'un dels seus fills més universals. Part de l'edifici és la casa on va néixer. Les sis plantes del Casal Manyanet repassen episodis com el seu procés de beatificació el 1984 pel Papa Joan Pau II o el de canonització l'any 2004.

Un apartat especial del Casal es dedica al paper que va tenir Manyanet en la creació del temple de la Sagrada Família, que va ser qui va tenir la idea d'aixecar a Barcelona un temple dedicat a la Sagrada Família. L'espai mostra la carta original que el 1869 Josep Manyanet va enviar al bisbe Caixal explicant-li la proposta.

La museïtzació de la casa s'ha fet respectant els llocs originals com la cuina, el menjador o les habitacions. Aquests espais s'han enriquit per donar a conèixer com era una casa del segle XIX. A través de fotografies i l'arbre genealògic de la família també s'exposa un recull d'imatges de la ciutat de Tremp, així com vestits originals de l'època. El visitant també es troba una explicació sobre els orígens de la Conca de Tremp i el món rural en el segle XIX, acompanyat per l'exposició d'eines de pagès, terra, roques i fòssils.

Il·lustracions de Pilarín Bayés

Amb motiu de la beatificació del Pare Manyanet es va editar un conte sobre la seva vida i obra. Els dibuixos d'aquest conte els va fer Pilarín Bayés. Els originals s'exposen al Casal Manyanet. A través dels dibuixos de Bayés el visitant pot conèixer la vida del Pare Manyanet.

Nou equipament per a Tremp

L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha explicat que aquest espai pot contribuir a atreure visitants i ha afegit que no sols els seguidors de la part religiosa del Pare Manyanet, sinó també els interessats per la part més etnogràfica. L'edifici retrata molt bé com eren les condicions de vida del segle XIX al país.

Mostrar formulari de contacte