Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tremp divulga la geologia amb una exposició de fotografies al carrer

Tremp divulga la geologia amb una exposició de fotografies al carrer

La mostra 'On les pedres parlen...' és una iniciativa dins de la candidatura del Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec

04/06/2015 19:15

Els carrers de Tremp compten des d'aquest dijous amb l'exposició 'On les pedres parlen...', formada per 9 fotografies de gran format acompanyades d'un breu text explicatiu i amb una ubicació al mapa del lloc on han estat preses. Es tracta d'imatges sobre geologia que tenen l'objectiu d'acostar les ciències de la Terra a la població.

La mostra vol donar a conèixer la candidatura del Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec i posar en valor i reconèixer la riquesa paisatgística i l'interès que desperta en la comunitat científica la zona de la Conca de Tremp i el Montsec. D'aquesta manera també es pretén contribuir al desenvolupament local sostenible. Les imatges són d'autors locals i amb l'assessorament de l'IDAPA.

L'exposició 'On les pedres parlen...' és una iniciativa de l'Ajuntament de Tremp, l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). La mostra es troba ubicada a la plaça de la Creu de Tremp i va acompanyada d'un tríptic explicatiu complementari on figura més informació de cada imatge i una ruta enllaçada per conèixer de més a prop el territori.

Víctor Orrit, alcalde en funcions de l'Ajuntament de Tremp, ha explicat que ''es vol convertir un valor científic en un valor de dinamització territorial'' en clara referència a la geologia. Orrit assenyala que amb accions didàctiques com aquesta mostra s'intenta "que la gent no vegi la geologia com un inconvenient i que l'aprengui a entendre i estimar''.

Mostrar formulari de contacte