Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tremp tindrà una aula universitària d'infermeria el curs 2024-2025

Tremp tindrà una aula universitària d'infermeria el curs 2024-2025

Aquest any es desplegaran els serveis de Cultura i Educació a l'Alt Pirineu i Aran, segons s'ha informat després de la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la vegueria pirinenca
Reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i Aran, a Tremp. (Foto: Marta Lluvich/ACN)
14/03/2023 19:50

Tremp tindrà una aula universitària d'infermeria el curs 2024-2025. Així ho ha explicat Miquel Abrantes, gerent del Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, després de la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i Aran. Mentrestant, el curs vinent deu alumnes del grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida cursaran l'últim curs en centres del Pirineu. El primer semestre el duran a terme a la capital del Pallars Jussà, i el segon a centres de la resta de comarques pirinenques. "L'objectiu és fixar professionals al territori i portar la universitat al Pirineu", ha remarcat Abrantes.

Ja fa més d'un any que l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, va oferir Tremp per acollir el grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL). Cases va demanar descentralitzar aquesta oferta formativa al Pallars, igual que es va fer amb el desplegament del grau d'INEFC a la Seu d'Urgell. Per facilitar l'arrelament d'aquests estudiants universitaris a la comarca s'ha anunciat que "se'ls sufragarà l'estada i se'ls bonificarà amb altres incentius".

Pel que fa als alumnes que cursaran l'últim curs d'infermeria a Tremp seran deu, però aquesta xifra s'incrementarà a primer de l'aula universitària. Els estudiants es podran formar als hospitals, als centres d'assistència sanitària, a les residències o al Sistema d'Emergències Mèdiques.

Noves delegacions de Cultura i Educació

En un altre ordre de coses, el desplegament de la delegació de Cultura a l'Alt Pirineu i Aran serà efectiu abans de l'estiu. En un primer moment s'ubicarà a l'Arxiu Comarcal del Pont de Suert. Posteriorment, es buscarà una situació definitiva, però es quedarà dins l'Alta Ribagorça. Així ho ha assenyalat Jordi Turull, director dels serveis territorials de Cultura.

Pel que fa al servei d'Educació també està previst que es desplegui aviat, fet que comportarà la possibilitat de crear una borsa d'interins per a aquestes comarques. El director dels Serveis Territorials de l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Jordana, ha dit que aquesta opció ha de ser una realitat el pròxim mes de setembre.

D'altra banda, en l'àmbit de l'educació s'ha confirmat que els alumnes del Pallars Sobirà i Pallars Jussà podran seguir fent la selectivitat al Pallars i evitar desplaçaments a Lleida.

Reunió presencial del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i Aran

El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de l'Alt Pirineu i Aran ha recuperat les reunions presencials aquest dimarts, després de l'aturada a causa de pandèmia. Aquest òrgan, que es reuneix de manera periòdica un cop al mes, té les funcions de direcció i coordinació. S'hi comparteix i treballen les prioritats de cada departament dins del mateix àmbit territorial de la vegueria.

Mostrar formulari de contacte