Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tres albergs del Pirineu reben l'acreditació Amed com a promotors de la dieta mediterrània

Tres albergs del Pirineu reben l'acreditació Amed com a promotors de la dieta mediterrània

La utilització d'oli d'oliva, verdures, peixos i fruita fresca, entre els aspectes destacats de la distinció Han estat reconeguts l'alberg La Valira (la Seu), el del Pallars (Tremp) i el de la Mare de Déu de les Neus (la Molina)

Alberg La Valira
Alberg La Valira
12/07/2011 11:45

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Montserrat Suari, i el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, han lliurat aquest dilluns les acreditacions Amed a tretze albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), gestionats pel Departament de Benestar Social i Família. Entre aquests albergs hi ha el de La Valira, de la Seu d'Urgell, el del Pallars, a Tremp, i el de la Mare de Déu de les Neus de la Molina.

La distinció Amed és un projecte liderat per la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut juntament amb ajuntaments, consells comarcals, gremis de restauració i la Fundació Dieta Mediterrània, que consisteix en identificar i acreditar els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i de lleure actiu.

Amb l’acreditació, es garanteix que l’oferta gastronòmica que se serveix en aquests albergs contingui oli d’oliva, per amanir i preparar els plats; una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús; utlització preferent de peixos i carns magres en la confecció dels plats; fruita fresca abundant com a postres habituals; la inclusió de productes integrals; l’oferta de làctics amb baix contingut en greix; i la difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu.

Identificació de l’establiment

Els albergs acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identifica com a establiments Amed. Tots els restaurants que compleixen els criteris poden ser acreditats, tot i que el projecte s’adreça principalment als establiments que ofereixen menú, ja que quasi un 37% de la població adulta de Catalunya menja fora de casa entre 1-3 vegades a la setmana. En l’actualitat, Amed arriba a més de 30.000 comensals.

La identificació i acreditació de restaurants promotors de la dieta mediterrània-acreditació Amed, forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS. Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, liderat pel Departament de Salut, s’han dut a terme més de 60 accions en diferents àmbits, l’educatiu, el comunitari, el laboral i també en l’àmbit de la salut. Més informació sobre el PAAS es pot trobar aquí

Mostrar formulari de contacte