Tres alturgellencs seleccionats per fer pràctiques formatives a Alemanya a través del TLN MobiliCat
Abans de desplaçar-se a Chemnitz participen d'un curs de 110 hores per conèixer la llengua del país. El pla vol facilitar la inserció laboral de joves que no treballen ni estudien
Tres joves alturgellencs han estat seleccionats per participar en el programa de Garantia Juvenil TLN MobiliCat que els permetrà fer pràctiques formatives a la ciutat de Chemnitz (Alemanya) durant tres mesos i mig.
Precisament aquest dilluns els tres participants han iniciat la fase de capacitació lingüística, que constarà 110 hores de formació d’alemany i que s’imparteix al Centre Tecnològic i Empresarial de l’Alt Urgell (CETAP) de la Seu d’Urgell. Aquest curs, fruit de la col·laboració entre Enfoc (àrea de serveis formatius de l’Associació Alba) i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, tindrà una durada d’un mes i mig i serveix perquè els joves adquireixin un coneixement bàsic de la llengua del país en el qual faran l'estada.
Els seleccionats ja van iniciar aquest programa ara fa unes setmanes a Tàrrega, on van participar d'una trobada dels 24 joves participants d’arreu de Catalunya per tal de conèixer objectius i desenvolupament del TLN MobiliCat. Posteriorment es va realitzar la primera fase d’aquest programa, de capacitació cultural, on els escollits van conviure quatre dies a la Casa de Colònies Vall de Boí-Verge Blanca, a Llesp, i on es van treballar temes de consciència cultural, estereotips i resolució de conflictes, entre d’altres.
La tercera i última fase serà el viatge mateix per fer pràctiques laborals, amb una estada a Alemanya que té una durada de 14 setmanes. En el cas dels tres joves urgellencs, la faran a l'estat federat de Saxònia, a l'est del país.
El programa està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil. L'objectiu és facilitar que joves d'entre 18 i 29 anys, que no treballen ni estudien, puguin fer pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea en un període de 2 a 5 mesos. Es vol aconseguir així la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. Alhora, es pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.