Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tres denúncies per acampades i bivacs il·legals al Parc Nacional d'Aigüestortes

Tres denúncies per acampades i bivacs il·legals al Parc Nacional d'Aigüestortes

En el tercer cas, l'infractor també ha estat expedientat per fer servir un fogonet i un dron, activitats sense permís que ha compartit a les xarxes socials. Els Agents Rurals recorden que en aquest espai hi ha el màxim grau de protecció dels parcs naturals catalans

Imatge d'un visitant denunciat per fer bivac, encendre un fogonet i fer volar un dron sense permís a Aigüestortes (Foto: Agents Rurals)
Imatge d'un visitant denunciat per fer bivac, encendre un fogonet i fer volar un dron sense permís a Aigüestortes (Foto: Agents Rurals)
26/08/2022 18:07

Els Agents Rurals han formulat aquest divendres dues denúncies per acampades il·legals, i una altra per un bivac sense permís, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

En aquest tercer cas, s'ha constatat que, a part de fer-hi bivac, el denunciat també hi feia servir un fogonet de gas sense tenir autorització i que, a més a més, publicava imatges de la seva activitat a les xarxes socials. La mateixa persona, de fet, ha estat denunciada per una tercera infracció: fer volar un dron en territori del parc sense haver demanat permís.

Els Agents Rurals han recordat que, amb l'excepció dels refugis, la pernoctació al Parc Nacional d'Aigüestortes és prohibida des del 2003, any en que es va aprovar el Decret del Pla rector d'ús. Això es deu a aquesta zona gaudeix de la màxima protecció dins dels els espais naturals de Catalunya i que, per aquest motiu, a les nits no hi pot haver cap persona, tret de les que s'allotgen als refugis guardats.

Mostrar formulari de contacte