Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tres detinguts a la Cerdanya per una plantació de marihuana

Tres detinguts a la Cerdanya per una plantació de marihuana

Els acusats, de nacionalitat nord-americana, utilitzaven una casa d'Urtx per fer el cultiu i preparar-ne la venda En el registre es va trobar 426 plantes i una sofisticada instal·lació elèctrica

Marihuana Cerdanya
Marihuana Cerdanya
13/01/2015 10:26

Els Mossos d'Esquadra han comunicat la detenció de tres homes, d'entre 22 i 32 anys d'edat, tots tres de nacionalitat nord-americana i sense domicili conegut, com a presumtes responsables d'un cultiu de marihuana a la Cerdanya en el qual es va trobar més de 400 plantes. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada fa dues setmanes després de tenir coneixement que, en una casa situada al carrer Torrent del poble d'Urtx (Fontanals de Cerdanya), podria haver-hi una important plantació. Davant d'aquests fets es van activar diversos dispositius de vigilància i seguiment que van permetre constatar que un grup de persones es dedicava al cultiu de cànnabis. Els agents van esbrinar que aquestes persones bàsicament utilitzaven la casa per a aquesta finalitat i la tenien perfectament preparada.

El passat 4 de gener va concloure la investigació amb la detenció dels tres joves nord-americans com a presumptes responsables de la instal·lació. L'endemà es va fer  una entrada i perquisició al domicili que els detinguts utilitzaven pel cultiu i es va intervenir 426 plantes en procés de creixement, quatre caixes de cartró amb diferents quantitats de marihuana assecada preparada per un consum imminent, dues bàscules de precisió i estris per preparar la droga per a una imminent venda.

A més a més, en una caseta annexa al domicili es va localitzar tres dipòsits d'aigua, vint garrafes de fertilitzant i una sofisticada instal·lació elèctrica per fer funcionar el sistema de cultiu que s'havia habilitat al garatge.

Els detinguts ja van passar a disposició judicial aquest dimecres passat, al jutjat d'instrucció en funcions de Puigcerdà, el qual va decretar el seu ingrés al Centre Penitenciari de Figueres.

Mostrar formulari de contacte