Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tretze pirinencs ja han estat imputats penalment per conduir beguts

Tretze pirinencs ja han estat imputats penalment per conduir beguts

Els Mossos i el SCT recomanen precaució a les carreteres del Pirineu per les fortes glaçades d'aquests dies a les fondalades
27/12/2007 11:45

Des que es va començar a aplicar el nou codi penal, ara fa dues setmanes, tretze conductors ja han estat imputats a la regió policial del Pirineu Occidental per conduir beguts. Cal recordar que el nou marc legal incorpora la possibilitat de penes de presó per aquest delicte de trànsit.

La xifra de les comarques pirinenques és la més baixa de Catalunya, però és alta si tenim en compte que la població de l'Alt Pirineu i Aran és de tot just 70.000 habitants. Així, si es compara amb les altres regions, hi ha hagut 58 imputacions la Regió Metropolitana Nord; 52 al camp de Tarragona, 32 a Girona, 29 a la Regió Metropolitana Sud, 28 a la Catalunya Central, 25 a Ponent, i 16 a les Terres de l'Ebre. Al conjunt de Catalunya,el nombre de delictes per circular begut ha estat de 214 durant els primers 15 dies del nou Codi Penal, mentre que el total d'imputats penalment per delictes contra la seguretat viària a Catalunya ha estat de 253.

Els delictes registrats s'eleven a 270. A part dels 214 delictes per conducció sota els efectes de l'alcohol, se n'han produït 22 per negar-se a fer la prova d'alcoholèmia; 18 per conducció temerària; 9 per trencament de l'ordre judicial; 5 per velocitat penal, i 2 per trencament de la immobilització.

D'altra banda, coincidint amb les festes de Nadal, els Mossos i el Servei Català de Trànsit han recomanat precaució en els molts desplaçaments que hi ha aquests dies per les comarques del Pirineu. El motiu és que, tot i que persisteix l'anticicló, cada nit s'estan produint fortes glaçades a les carreteres principals, a causa de la concentració de l'aire fred a les fondalades de les valls. Això incrementa el risc d'accidents per sortida de via. La policia també recomana tenir a punt el líquid anticongelant als cotxes.

La mobilitat durant els dies de Nadal no es caracteritza pels trajectes de llarg recorregut sinó pels desplaçaments curts, bàsicament a localitats veïnes i per carreteres ja conegudes, i 'per això, s'aconsella als conductors que no abaixin la guàrdia i que extremin la prudència, ja que els trajectes curts solen ser tan perillosos o més que els moviments principals', apunten.

Mostrar formulari de contacte