Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Treuen a subhasta fragments de l'antic retaule de Vilamur, obra del mestre d'Estamariu

Treuen a subhasta fragments de l'antic retaule de Vilamur, obra del mestre d'Estamariu

El conjunt es va crear al final del segle XIV i el preu estimat se situa entre els 8.000 i els 12.000 euros. A la mateixa sessió, a Barcelona, també s'oferirà un quadre de Joan de Borgonya valorat en uns 180.000€

Vilamur (Foto: ACN / arxiu)
Vilamur (Foto: ACN / arxiu)
28/11/2022 17:41

La casa de subhastes La Suite, de Barcelona, traurà a la venda aquest dijous fragments de l’antic retaule major de l’església de Vilamur (a l'actual municipi pallarès de Soriguera), que va ser creat pel 'mestre d'Estamariu' al final del segle XIV. El preu estimat de sortida de les peces se situa entre els 8.000 i els 12.000 euros.

La sortida a subhasta forma part d'un conjunt d'obres d'art que s'ofereixen al millor postor, sota el títol 'Llegendes, mites i símbols'. S'hi inclouen un total de 160 lots, que engloben pintures, escultures i d'altres peces de l’alta època i l’art colonial.

Entre les que s'han publicat per a la mateixa sessió destaca ‘La Nativitat’, una obra del pintor Joan de Borgonya, amb un valor que ronda els 180.000 euros. Els subhastadors han explicat que aquest autor té importants obres als recintes de les catedrals de Barcelona i Girona i que havia fet el retaule de Santa Maria del Pi -actualment desaparegut- i un dels descobriments “més rellevants” dels darrers anys de la pintura renaixentista de la Corona d’Aragó. La peça de Joan de Borgonya prové d’una col·lecció particular i no es pot exportar a fora de l'Estat espanyol, perquè està declarada Bé d’Interès Cultural pel Ministeri de Cultura.

A la mateixa subhasta també s’oferirà la inèdita obra ‘Santa mártir’ de Pedro de Ávila, amb un valor de 18.000 euros; l’escultura ‘Verge del Pilar’ de José Palacios (entre 18.000 i 20.000 euros) i els retrats ‘San Andrés y San Pedro de Santiago el Mayor i San Simon’ del mestre de la Ventosilla, amb un preu d'entre 25.000 i 35.000 euros.

 

Mostrar formulari de contacte