Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Trobada a la Diputació de Lleida per definir i presentar els millors projectes als ajuts europeus FEDER

Trobada a la Diputació de Lleida per definir i presentar els millors projectes als ajuts europeus FEDER

Joan Reñé s'ha reunit aquest dimecres amb els consells comarcals per avaluar les propostes que opten a les subvencions. Les sol·licituds es poden presentar fins a mitjan mes de juny

Reunió amb els consells comarcals sobre els ajuts FEDER (Foto: Diputació de Lleida)
Reunió amb els consells comarcals sobre els ajuts FEDER (Foto: Diputació de Lleida)
04/05/2016 13:25

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimecres amb els consells comarcals per parlar de la nova convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La trobada, a la qual hi ha estat present el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha servit per avaluar els projectes que són susceptibles de presentar-se a la línia d’ajuts, a través de la qual els beneficiaris podran rebre un finançament de fins al 50 per cent del cost total de la inversió. L’altre 50 per cent es distribuirà en un 25%, que haurà d'assumir el propi consistori, i un altre 25 per cent, que aportarà la Diputació de Lleida.

L'ens provincial, a través del Patronat de Promoció Econòmica, està en contacte des de principi d'any amb els consells comarcals per estudiar les diferents iniciatives que poden ser presentades a la línia FEDER. Amb la reunió d’aquest dimecres es dóna un pas més per fixar els projectes definitius, que s’han de presentar a meitats de juny. En aquest sentit, s'ha remarcat que els ens locals hauran d'estar atents als eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020.

Eixos de subvencions

L’Eix 4 s'adreça a projectes que contemplin millores d’eficiència energètica i compta amb 11 milions d’euros per a tot Catalunya. En aquest sentit, Reñé ha indicat que a la demarcació de Lleida la gestió integral dels boscos amb un aprofitament en sistemes de biomassa és una de les línies a establir, a més de l’eficiència energètica en enllumenats públics.

L’Eix 6 està destinat a projectes relacionats amb la gestió turística i el foment i desenvolupament del patrimoni cultural i compta amb una disponibilitat de 15 milions d’euros per a tot Catalunya.

Reforç de l'assistència

Un dels reptes de la Diputació de Lleida per aquest any és reforçar la informació i l’assistència als ens locals a l’hora de gestionar, preparar i presentar els projectes que compten amb cofinançament de la Unió Europea (UE). Els sol·licitants dels ajuts FEDER han de ser sempre els consells comarcals, les diputacions o els municipis amb una població mínima de 20.000 habitants.

Mostrar formulari de contacte