Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Trobada de Menja't l'Alt Urgell per potenciar sinergies entre productors, cases rurals i restauradors

Trobada de Menja't l'Alt Urgell per potenciar sinergies entre productors, cases rurals i restauradors

Els membres de l'associació d'artesans s'han reunit a la Sala de Sant Domènec de la Seu per parlar dels eixos de treball actuals i de com aprofitar el potencial del portal web per promocionar-se conjuntament
Trobada de Menja't l'Alt Urgell per potenciar sinergies entre productors, cases rurals i restauradors
22/03/2022 11:50

L'Associació Menja't l'Alt Urgell ha organitzat aquest dilluns, a la Seu d'Urgell, una trobada per "enfortir els lligams comercials" entre els productors que en formen part i "optimitzar el treball que cadascú fa individualment". La sessió es va dur a terme a la Sala de Sant Domènec.

L'acte va començar amb una presentació dels eixos actuals de Menja't l'Alt Urgell i les diverses branques en què treballen a data d'avui, com són les rutes gastronòmiques i l'oferta de lots de productes. Tot seguit es va explicar el funcionament del portal web de l'associació i com aquest mitjà pot ajudar els productors a promocionar-se i a crear "sinergies entre els diversos agents: restauradors, cases rurals i productors artesans". Els participants també van tenir l'ocasió d'aportar-hi els seus suggeriments.

Marisol Salvadó, portaveu de la junta de Menja't, ha explicat a RàdioSeu que l'objectiu d'aquesta reunió era "difondre entre els agents turístics qui som i què fem" perquè han constatat que encara els manca "aquest punt de cooperació" i per això volen apropar-se a aquests establiments.

Salvadó, a més a més, creu que per a cases rurals i restaurants és cada cop més interessant poder oferir als turistes la possibilitat d'adquirir productes locals o bé d'accedir a rutes guiades perquè coneguin de primera mà com s'elaboren aquests productes i que, per tant, amb aquesta col·laboració hi pot sortir guanyant tota la comarca.

Una de les activitats més atractives que ofereix actualment Menja't l'Alt Urgell són les visites gastronòmiques, que combinen aquest coneixement amb les degustacions. En la mateixa línia, des d'aquest febrer organitzen xerrades a càrrec dels productors, un dissabte al mes a la plaça Patalín de la Seu, que inclouen un tast i que es fan amb un nombre de places limitades, de fins a dotze inscrits per sessió.

Pel que fa a les rutes gastronòmiques, Marisol Salvadó n'ha destacat que aquesta activitat també té un vessant cultural i mediambiental, perquè inclou la divulgació dels paisatges de la comarca i dels museus que hi ha a prop dels establiments que es visiten.

La trobada d'aquest dilluns es va completar amb un tastet de productes, a càrrec dels mateixos elaboradors que formen part de Menja't l'Alt Urgell. Des de l'entitat valoren que ara "és un bon moment per apostar per un treball conjunt i que tothom en pugui sortir enfortit".

 

Mostrar formulari de contacte