Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Trobada transfronterera per aprofundir en la gestió de la fauna

Trobada transfronterera per aprofundir en la gestió de la fauna

Tècnics de medi ambient de Catalunya i Andorra han posat en comú l'actual seguiment del mufló i les accions per prevenir-ne els danys en la ramaderia

Un exemplar de mufló (Foto: Banders d'Andorra)
Un exemplar de mufló (Foto: Banders d'Andorra)
22/10/2019 19:05

Tècnics de medi ambient del Pirineu català i d'Andorra s'han trobat aquest dimarts al Principat per fer una reunió tècnica sobre la gestió de fauna, concretament pel que fa a la població de mufló. La sessió s'emmarca en el memoràndum d’entesa que es va signar el passat 29 d’abril entre els governs català, andorrà i francès i el Conselh Generau d’Aran. Després els assistents han visitat el centre de cria de la perdiu gestionat per la FACIP.

La trobada s’ha centrat en la gestió del mufló que s’està duent a terme a Andorra i Catalunya, d’acord amb els respectius plans. S’ha consensuat coordinar actuacions conjuntes per assolir els objectius i així minvar els danys que ocasiona l’espècie als cultius i les activitats ramaderes.

Els darrers anys, les quatre institucions implicades han treballat conjuntament en matèria de medi ambient, tot impulsant diverses accions coordinades. Per exemple, una col·laboració activa entre l’ONCFS i el Cos d’Agents Rurals del DARP per a la realització de serveis fronterers en temes de medi ambient, caça i fauna salvatge.

A la Comissió de seguiment del memoràndum hi han assistit els tècnics del departament de Medi Ambient del Govern d’Andorra, la Subdirecció General d’Activitats Cinegètiques i de Pesca Continental de la Generalitat de Catalunya (DARP), la direcció i comandaments del Cos de Banders, del Cos d’Agents Rurals de Catalunya, de la Federació Andorrana de Caça i Pesca i l’Associació de pagesos i ramaders d’Andorra.

També hi ha hagut responsables de les reserves nacionals de caça de Boumort, Cadí i Cerdanya-Alt Urgell, la reserva nacional de l’Alt Pallars i la zona de caça controlada de Sort, Soriguera, Rialp i Tornafort, juntament amb del centre de fauna d’Esterri d’Aneu.

Mostrar formulari de contacte