Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Troben a Vielha les restes d'una óssa morta

Troben a Vielha les restes d'una óssa morta

Els tècnics apunten que l'exemplar l'hauria matat un altre ós, ja que tenia l'avantbranç trencat a mossegades. El cadàver, amb múltiples ferides, va ser localitzat perquè a la zona hi havia una gran acumulació de voltors

Cadàver d'una óssa morta per un altre ós (Foto: Conselh Generau d'Aran)
Cadàver d'una óssa morta per un altre ós (Foto: Conselh Generau d'Aran)
24/05/2016 20:15

Agents del Conselh Generau d'Aran han trobat el cadàver d'una óssa morta al municipi de Vielha e Mijaran. Segons ha informat l'ACN, els tècnics treballen amb la hipòtesi que l'exemplar l'hauria matat un altre ós. Les restes van ser localitzades, de manera casual, per un particular que va observar una gran acumulació de voltors al voltant d'un cos.

Els fets es van produir el passat dia 16. Segons els resultats de la necròpsia, realitzada al Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB, la causa de la mort de l'animal (aparentment una femella jove, d'un any i mig d'edat) "ha estat molt probablement per un atac d'un altre ós". I és que durant l'anàlisi, a les restes es van poder identificar diversos traumatismes, amb tota seguretat resultat de mossegades i esgarrapades que deixarien constància d'una alta agressivitat per part de l'exemplar que la va atacar. L'avantbraç el tenia trencat per les mossegades, el morro estava arrencat, i hi havia ferides d'ullals a la part posterior, entre d'altres.

Com a conseqüència de la caiguda durant l'atac, l'óssa també presentava el maluc i la pràctica totalitat de les costelles del costat esquerre partides, cosa que li va causar la mort. Actualment s'estan realitzant anàlisis genètiques addicionals per intentar esbrinar la filiació, tant de l'óssa morta com la de l'ós agressor.

Mostrar formulari de contacte