Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Troben restes humanes d'un antic cementiri a la Seu d'Urgell

Troben restes humanes d'un antic cementiri a la Seu d'Urgell

Els ossos, del segle XIII, s'han localitzat al carrer Garriga i Massó, on hi havia un convent dels dominics La troballa ha tingut lloc durant les obres de fonamentació d'un habitatge de nova planta

Restes òssies - Garriga i Massó
Restes òssies - Garriga i Massó
11/10/2011 17:47

Els treballadors de la construcció d'una promoció d'habitatges al carrer Garriga i Massó han trobat restes humanes d'un antic cementiri vinculat al primer convent dels dominics a la Seu d'Urgell. Els operaris, sorpresos per la troballa, van avisar divendres els Mossos d'Esquadra, que van precintar la zona i van avisar el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Carles Gascón, ha avançat que les restes òssies pertanyen possiblement a l'antic convent dels dominics. Entre els fragments s'han trobat parts de cranis i fèmurs d'adult i algun de dimensions més petites.

Gascón ha explicat a l'ACN que "la zona on s'han trobat els ossos es coneix com "les tombes" i "això no es gratuït". L'historiador especifica que molt a prop ja s'hi havien trobat enterraments. "El més gran, als anys 90, es va localitzar quan es van dur a terme les obres de l'estació d'autobusos", comenta. La troballa actual podria pertànyer al mateix conjunt funerari.

El 1.274 es va construir a la zona del carrer Garriga i Massó el primer convent dels Dominics, fora les muralles de la ciutat. Cent anys després, va entrar dins les muralles de la Seu. Durant el primer període, però, el convent tenia un cementiri en el qual s'hi enterraven no només els dominics de la congregació, sinó també molta gent de la Seu. "Existia un cert prestigi per ser enterrat per dominics", remarca Gascón.

A partir d'ara es farà un estudi antropològic més detallat de les restes, tot i que no es pararà l'obra.

Mostrar formulari de contacte