Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tuixent-la Vansa acomiada la seva temporada d'esquí nòrdic

Tuixent-la Vansa acomiada la seva temporada d'esquí nòrdic

Sant Joan de l'Erm també han tancat circuits aquest diumenge, però hi segueixen en funcionament la resta de serveis. Tavascan és ara l'única estació del Pirineu català que té oberta tant l'àrea de fons com la de raquetes, mentre que Guils-Fontanera manté aquesta segona opció. Aransa ja ha tancat tots els serveis

Tuixent-la Vansa, aquesta setmana passada (@TuixentLaVansa)
Tuixent-la Vansa, aquesta setmana passada (@TuixentLaVansa)
28/03/2022 09:05

Tuixent-la Vansa ha donat per finalitzada aquest diumenge la seva temporada d'esquí nòrdic. Tot i que l'estació de l'Alt Urgell havia rebut ara fa una setmana uns 20 centímetres de neu nova, la posterior pujada de temperatures els ha portat a tancar els circuits aquest cap de setmana mateix. Des de la direcció del complex han expressat que han pres la decisió "amb força tristesa", perquè confiaven de poder allargar l'obertura fins al començament d'abril, i han agraït la fidelitat i el suport dels aficionats que s'hi han apropat, alhora que un any més ha estat "un plaer compartir l'estació".

Com a la resta del Pirineu, la sessió 2021-2022 a Tuixent-la Vansa ha estat marcada pel retorn a la normalitat, després d'un anterior hivern perdut per culpa de les restriccions de mobilitat. De fet, el complex va viure un dels millors inicis dels darrers anys gràcies a les abundants nevades de final de novembre i començament de desembre, que van permetre gaudir d'una bona afluència pel pont de la Puríssima i per Nadal, dos moments clau de l'hivern. Al gener i al febrer, la manca de noves precipitacions va complicar el manteniment dels circuits, però l'estació ha mantingut l'afluència d'aficionats i de grups escolars i, com a cloenda, ha tornat a oferir un excel·lent aspecte aquests darrers dies d'obertura gràcies a un nou episodi de nevades. Així, finalment han gaudit de més de quatre mesos d'obertura.

Aquest diumenge també ha tancat circuits Sant Joan de l'Erm, que ha viscut una temporada semblant a la de Tuixent-la Vansa pel que fa a dies d'obertura i a evolució de l'estat de la neu. L'estació de la vall de Castellbò manté en funcionament la resta de serveis, com ara el bar-restaurant i el refugi. El mateix passa amb Aransa i Virós-Vallferrera, que ja havien tancat l'àrea d'esquí la setmana passada. En el cas d'Aransa, aquest diumenge ja han tancat tots els serveis.

Des de Tot Nòrdic han informat que, des d'aquesta setmana, Tavascan és l'única estació catalana que manté oberts tant l'espai de fons com el de raquetes, amb la totalitat dels seus 14 km de circuits i conservant encara 200 centímetres de gruix a les cotes més altes. 

Mostrar formulari de contacte