Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Últims preparatius les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu, sota el títol 'Fora estigmes! La salut mental al Pirineu'

Últims preparatius les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu, sota el títol 'Fora estigmes! La salut mental al Pirineu'

La inauguració anirà a càrrec del conseller de Salut, Josep M. Argimon. El programa preveu la participació de gairebé 40 ponents entre el 30 de setembre i l'1 d'octubre
Jornades per a l'excel·lència a Esterri d'Àneu
23/09/2022 18:35

La lluita contra l’estigma, els reptes en l’atenció sanitària dels pacients i els trastorns mentals més comuns al llarg de la vida centraran enguany la novena edició de les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu, que tenen com a títol "Fora estigmes! La salut mental al Pirineu". Superada la crisi sanitària de la COVID, l'esdeveniment recupera l’aforament presencial, tot i que també es podrà seguir en línia i a través de Lleida TV.

El programa preveu la participació de gairebé de 40 ponents de primer nivell del sector mèdic, científic, tecnològic, social i antropològic, a més d'una destacada representació de testimonis, familiars de pacients i associacions de salut mental del territori. Com en edicions passades, el programa comptarà també amb ponents i experts procedents d’Andorra.

En aquest sentit, el president de les Jornades, Jesús Montoliu, ha destacat que "la implicació creixent del Principat suposa que hi és tot el Pirineu i, aquest fet, ens fa complir amb el nostre principal propòsit de fer créixer aquest espai de diàleg i de reflexió més enllà de les fronteres i les muntanyes".

Inauguració

Durant dos dies, divendres 30 de setembre i dissabte 1 d’octubre, Esterri d'Àneu acollirà ponències, debats i taules rodones que tenen com a objectiu abordar els reptes que ens planteja la salut mental en la societat del segle XXI, incidint en la singularitat dels territoris de muntanya.

Les Jornades per a l'excel·lència les inauguraran el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Entre els ponents hi haurà la psicòloga Alba Alfageme, l’antropòleg mèdic Josep Maria Comelles, l’actriu Carme Elías, la neuròloga Mercè Boadao, el director general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Forné, entre altres.

Montoliu assenyala la rellevància de l'esdeveniment, “que vol contribuir a reflexionar de forma pràctica amb testimonis i associacions de salut mental quines noves mesures es poden posar en marxa per eliminar l’estigma i avançar cap a noves solucions per als malalts i els cuidadors.”

Reserves

Per assistir presencialment a l'acte cal reservar plaça al web https://www.jornadesperalexcellencia.cat/tickets/

 

Mostrar formulari de contacte