Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 38% de nuclis de població de l'Alt Urgell, pendents de rebre la TDT

Un 38% de nuclis de població de l'Alt Urgell, pendents de rebre la TDT

El Consell d'Alcaldes demana una solució atès que ja s'ha completat l'apagada analògica. Governació ha previst la instal.lació de parabòliques Els municipis preparen els nous Plans d’Ocupació, amb els quals esperen generar 28 llocs de treball
Consell d'Alcaldes a Anserall
31/03/2010 17:32

Un 38% de nuclis poblats de l’Alt Urgell encara no disposen de cobertura de Televisió Digital Terrestre (TDT). Aquesta situació s'ha exposat al Consell d’Alcaldes, que en aquesta ocasió s'ha celebrat a Anserall, al municipi de les Valls de Valira.

Que a la trobada es tractés aquesta qüestió en el torn de precs no era casual, ja que precisament el dia abans s’havia completat oficialment l’apagada analògica a tot el Pirineu i a bona part del territori català. El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha detallat que la cobertura està garantida als caps de municipi -i per tant a la gran majoria de llars- però que s’ha detectat entre 40 i 50 nuclis, alguns amb un nombre limitat d’habitants, on no s’ha resolt la transició a la TDT.

Per això, els alcaldes han aprovat trametre una carta de queixa pel fet “que s’hagi apagat el sistema analògic abans de tenir el 100 per cent de cobertura com estava previst”, explica Fierro.

Les Valls d’Aguilar i Montferrer i Castellbò, amb prop de deu nuclis, són entre els municipis amb punts negres pel que fa a la TDT. “Potser aquest hivern el temps no ha acompanyat per aconseguir l’objectiu, però ara la solució pot ser fàcil si s’hi treballa”, ha suggerit el president comarcal.
Cal recordar que el Departament de Governació s’ha compromès a fer arribar el senyal mitjançant antena parabòlica en aquells nuclis on no s’hagi aconseguit fer el canvi pel procés normal.

El punt principal del Consell d’Alcaldes ha estat la preparació de la convocatòria dels Plans d’Ocupació que impulsa de manera extraordinària el Departament català de Treball per recuperar llocs de feina. Hi prendran part tots els municipis tret d’Estamariu i Arsèguel, dos dels pocs termes catalans que no tenen registrat cap aturat.

La Seu comptarà amb quinze plans; Oliana, amb tres, i la resta de municipis, amb un. El programa es desenvoluparà al llarg del segon semestre d’enguany i espera crear 28 nous llocs de treball.
Jesús Fierro considera “important que des de les administracions puguem generar feina en un moment difícil del qual la nostra comarca tampoc no se n’escapa”.

Digitalització de documents per al nou Arxiu

Una de les utilitats que es vol donar al pla és la digitalització de documentació per al nou Arxiu Històric Comarcal de l’Alt Urgell. La contractació específica de professionals permetrà avançar més ràpidament en la consolidació del fons inicial del recinte, ubicat al final de carrer de Sant Ermengol de la Seu.

Mostrar formulari de contacte