Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 39% d'agricultors del Pallars Jussà ja fan conreu ecològic de manera parcial o total

Un 39% d'agricultors del Pallars Jussà ja fan conreu ecològic de manera parcial o total

El canvi té més seguiment entre els joves, però els professionals de més edat hi són reticents perquè confien més en el model convencional. L'estudi l'ha desenvolupat Pallars Actiu
Presentació d'un estudi sobre la implantació de l'agricultura ecològica al Pallars Jussà (Foto: ACN)
07/06/2021 18:02

Un estudi sobre conreus ecològics al Pallars Jussà ha revelat que el 39% d'agricultors ja fan, en alguna mesura, producció ecològica. Del total de pagesos entrevistats, 11 ja cultiven cereal o farratge ecològic mentre 17 segueixen amb el model productiu convencional. Aquest estudi persegueix "un canvi de model cap a una producció més viable econòmicament però també adaptada al consum i al canvi climàtic, amb terres més sostenibles", segons han dit els seus autors, l'organisme local Pallars Actiu.

La barrera més important dels pagesos a l'hora d'apostar per un canvi de model és l'edat. Els agricultors més joves es mostren interessats pels conreus ecològics, mentre que els més grans ja es troben "segurs" amb la producció actual. Aquest estudi busca precisament garantir la viabilitat econòmica de fer aquest canvi de producció.

En aquest sentit, la seguretat actual en la producció i la comercialització són les principals reticències per fer el canvi. Segons Judith Pardo, de l'empresa Raiels, un altre obstacle és el desconeixement dels nous mètodes per part del sector, cosa que fa que en desconfiïn.

Eva Fiter, de Pallars Actiu, ha explicat a l'ACN que s'ha promogut la jornada "per la importància que té el sector primari al Pallars". La primera fase de l'estudi era de diagnosi del sector i la segona serà per detectar els millors cultius ecològics que es poden conrear al Pallars i treure'n més rendiment.

 

Mostrar formulari de contacte