Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 61% d'alumnes de l'Escola de Pastors ja s'han incorporat a la pagesia

Un 61% d'alumnes de l'Escola de Pastors ja s'han incorporat a la pagesia

El centre pallarès estrena noves delegacions i farà intercanvis amb l'Arieja
16/11/2011 16:27

De les 57 persones que ha passat fins ara per l'Escola de Pastors, 43 ja s'han incorporat activament al món de la pagesia o bé estan desenvolupant el seu projecte. L'associació Projecte Grípia, impulsora del centre, es mostra satisfeta de la seva utilitat després dels tres primers cursos.

Això significa que quasibé el 75% dels alumnes tenen una intenció real de dedicar-se a la ramaderia. Un 61% ja tenen el seu propi ramat o bé treballen en el sector.

Segons afegeix l'escola, aquestes dades "demostren que la pagesia té un relleu jove, actiu i real", malgrat les moltes dificultats que pateixen actualment els ramaders. Per això, el centre demana "mesures eficients" perquè s'ajudi els qui no venen de família pagesa a incorporar-s'hi.

Com a novetat d’aquest curs 2012, l'escola creada al Pallars incorpora noves delegacions. A més a més, s'ha tancat un acord de col.laboració amb l'escola SIL Pâtre, berger ou vacher de l'Arieja, per fer intercanvi d'alumnes. França té molta tradició en aquest tipus de formació i en incorporar persones joves a la feina de pastoreig.

Les delegacions que s'incorporen són el Consorci del Lluçanès, el Consorci del Moianès, l'Ajuntament del Cabrerès i l'ens gestor del Programa Leader Ripollès-Ges-Bisaura.

Mostrar formulari de contacte