Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 62% de veïns de Berga creuen que la ciutat ha empitjorat aquest darrer any

Un 62% de veïns de Berga creuen que la ciutat ha empitjorat aquest darrer any

L'equip de govern rep una valoració global d'un 5,0 i suspèn entre totes les franges de majors de 45 anys. L'atur i la precarietat laboral són la principal preocupació a la capital del Berguedà, juntament amb el mal estat dels carrers i la gestió política

Berga, amb la serra de Queralt al fons
Berga, amb la serra de Queralt al fons
21/11/2022 20:25

Els veïns de Berga valoren la gestió del seu Ajuntament amb un 5 pelat sobre 10. El resultat és un punt per sota de la mitjana d'altres ciutats on s'ha fet aquest estudi, en què entre totes surt una valoració global de 6. La dada forma part d'una enquesta que ha elaborat la Diputació de Barcelona a diverses ciutats de la demarcació. A la capital del Berguedà s'ha realitzat a un total de 400 habitants.

L'aprovat just (5,0) concedit a l'Ajuntament de Berga (governat des del 2015 per la CUP, amb el suport actual d'ERC), es deu sobretot a la valoració dels votants més joves (entre 18 i 24 anys), que li donen un 6,4; i en menor mesura, a la franja de 25 a 34 anys (6,1) i a la de 35 a 44 anys (6,0). En canvi, entre els majors d'aquesta edat, l'avaluació que fan de l'Ajuntament és totalment negativa, especialment entre els adults de 45 a 54 anys, que l'avaluen amb només un 4,1. El govern municipal també suspèn a la franja de 56 a 65 anys (4,9) i entre els majors de 65 anys (4,6).

A més a més, segons la mateixa enquesta, un 62,6% de la població de Berga -gairebé dos de cada tres habitants- creuen que la ciutat "ha empitjorat" aquest darrer any. De la resta d'enquestats, un 23% creuen que la capital berguedana "està igual" que fa un any i només un 12% opinen que "ha millorat". La proporció de percepció negativa de l'evolució de la ciutat és molt elevat si es compara amb les enquestes fetes a d'altres ciutats, en què de mitjana només el 37,4% consideren que la seva població ha anat a pitjor en aquests darrers dotze mesos.

Pel que fa a les principals preocupacions dels veïns de Berga, en primer lloc hi apareix l'atur i les males condicions de feina a la ciutat; i en segon lloc, el manteniment dels carrers. De fet, resoldre el mal estat dels carrers és l'aspecte que els enquestats consideren que l'Ajuntament hauria de prioritzar més ara mateix. La tercera principal preocupació és precisament l'actual gestió política de l'Ajuntament. Pel que fa als aspectes amb millor valoració, tot i les polèmiques amb el porta a porta, en primer lloc hi apareix la recollida d'escombraries -que depèn del Consell Comarcal- seguida de l'enllumenat públic i de la seguretat ciutadana.

Tornant al paper de l'Ajuntament, poc més de la meitat dels enquestats -un 53%- en valoren el compromís amb el canvi climàtic, però consideren insuficient el seu foment de la participació ciutadana i el suspenen en transparència. Tot i aquesta valoració negativa de la gestió municipal, un 76% asseguren que estan bastant o molt contents de viure a Berga.

 

Mostrar formulari de contacte