Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 78% de pimes i autònoms de la demarcació de Lleida valora com a negativa la situació econòmica generada pel coronavirus

Un 78% de pimes i autònoms de la demarcació de Lleida valora com a negativa la situació econòmica generada pel coronavirus

Segons PIMEC, la meitat dels associats preveuen presentar un ERTO i comencen a notar problemes per a la provisió de materials i components. El 43% d'aquestes empreses ha implantat mesures de teletreball
Polígon industrial de Montferrer
26/03/2020 12:53

Un 78% de les pimes i els autònoms de la demarcació de Lleida valora la situació econòmica general derivada del coronavirus com a "dolenta o molt dolenta". Són dades d'un informe que la patronal PIMEC va publicar aquest dimecres i que respon a una enquesta feta entre els dies 20 i 23 de març per conèixer l'impacte econòmic que està tenint la crisi de la COVID-19.

Prop d'un 83% de les micro, petites i mitjanes empreses i del col·lectiu d'autònoms de la demarcació de Lleida està patint algun tipus d'afectació negativa derivada de l'epidèmia del coronavirus i que un 52% de les empreses han fet o tenen previst fer un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Un 87% de les pimes i els autònoms del territori està registrant un reducció en les vendes i anul·lació de reserves; i aquesta afectació, en un 76% dels casos, és de més d'un 20%.

A més, un 52% de les pimes i els autònoms està patint un "escanyament" en la provisió de materials i components, sobretot dels interiors, i un 39% diu estar a punt d'acabar amb els estocs. Un 78% dels associats apunta que està experimentant tensions de tresoreria i un 29% pateix un augment de baixes laborals.

D'altra banda, el 43% d'aquestes empreses ha implementat mesures de teletreball. I un 47% apunta que ha modificat els torns de treball o de vacances.

L'informe, finalment, també recull que un 64% de pimes i autònoms afirma que aquests dies ha tancat algun establiment, i 58% pensa acollir-se a línies de finançament addicional extraordinàries, com ara ICO i ICF. Un percentatge semblant, el 60% dels autònoms, preveu acollir-se a les mesures específiques adreçades a aquest col·lectiu.

Mostrar formulari de contacte