Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 80 per cent de joves de la Seu desitgen establir-se a la comarca

Un 80 per cent de joves de la Seu desitgen establir-se a la comarca

El col·lectiu, però, topa amb dos grans esculls: l'habitatge i la manca de feina adaptada a la seva formació El plenari de la Seu ha aprovat el Pla Local de Joventut 2012-2015
Ricard Pérez i Meritxell Planes
04/04/2012 12:32

Un 80% de joves de la Seu desitjarien establir-se novament a la comarca un cop acabats els seus estudis, però es troben amb dos grans esculls: la dificultat d'accés a l'habitatge i la manca de feina adaptada al seu nivell de formació. És una de les conclusions del Pla Local de Joventut 2012-2015, que s'ha aprovat per unanimitat aquest dilluns al plenari muncipal.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, va destacar que el gran repte del nou pla serà fomentar l'esperit emprenedor, no només a nivell econòmic sinó també pel que fa a actituds personals i com a projecte de vida.

Actualment a la Seu hi ha 2.437 joves censats, d'entre 12 i 35 anys, cosa que representa el 19% de la població. Tanmateix, bona part de l'any molts d'ells fan vida fora de la ciutat, per motius de feina o d'estudis. El pla vol seguir treballant en projectes ja existents, com ara l'assessorament en feina, habitatge, salut, sexe i participació en activitats socials, entre d'altres.

Des del PSC-Progrés, la regidora Paqui Gómez va incidir en la necessitat d'adaptar les polítiques de joventut a les necessitats reals de l'economia local. Gómez creu que actualment hi ha un desajust entre la formació dels joves i els llocs de treball que s'ofereixen.

Per ICV, Antoni Viñals va valorar positivament el pla, però creu que la seva aplicació real es veurà limitada per la poca aportació econòmica que té.

Mostrar formulari de contacte