Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un curs de la UdL mostra com cuinar en situacions de malaltia

Un curs de la UdL mostra com cuinar en situacions de malaltia

La professora Antonieta Barahona ha proposat els millors àpats per a persones amb obesitat, diabetis o hipertensió L'astronomia centra la inauguració dels cursos, en què la Universitat de Lleida proposa reforçar els vincles amb la Seu

Institut Joan Brudieu
Institut Joan Brudieu
15/07/2009 15:33

Antonieta Barahona, professora del departament de Tecnologia d'Aliments de la UdL, proposa als alumnes del curs "La Salut al plat", que ha finalitzat avui a La Seu d'Urgell, què s'ha de menjar i com és millor cuinar-ho si es té una malaltia on la dieta és un tractament eficaç i, en molts casos, el primer i l'únic. És el cas de l'obesitat, la diabetis II o l'hipertensió arterial.

La dieta també serveix, explica Barahona, per prevenir determinats tipus de càncer i ens ajuda a remuntar aquesta malaltia. "És per això que hem de considerar-la com una eina útil i no com un càstig", conclou. Els alumnes matriculats, una trentena, han pogut aprendre que cuinar al wok va bé per als hipertensos, ja que no afegim sal, i que en dietes hipocalòriques és una tècnica molt útil perquè la cocció es fa sense oli.

Durant els sessions s'han preparat canelons sense pasta i un postre amb farina d'ametlla per als celíacs, plats variats de fruites, rics en antioxidants, per prevenir el càncer, i peix blau en papillot (ric en greixos omega-3), per poder ser digerit fàcilment en tractaments de quimioteràpia i radioteràpia.

La Universitat d'Estiu de la UdL va començar ahir amb la lliçó inaugural del director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas. Hi van assistir una setantena de persones entre alumnes, professorat i veïns.

En l'acte, el vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Jaume Barrull, va reconèixer la important col•laboració del Consistori urgellenc alhora d'organitzar aquesta universitat d'estiu i alhora va agrair la predisposició de l'IES Joan Brudieu per cedir durant aquestes setmanes les seves aules per realitzar les classes. Barrull va subratllar que enguany és l'edició més multitudinària pel que fa al nombre d'inscrits amb un total de 915 alumnes i que va qualificar “de rècord absolut”. Barrull també va remarcar que “l'oferta àmplia i molt transversal” que ofereixen els cursos de la universitat d'estiu i “la multipresència d'aquesta universitat al territori” també són valors que fan que l'alta participació.

Per la seva part, la regidora d' Educació de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Alba, va donar la benvinguda als alumnes d'aquesta universitat d'estiu i va remarcar que “la formació és clau pel desenvolupament personal, per potenciar habilitats, promocionar-se professionalment, per això l'oportunitat que dóna la Seu en formació continuada a l'estiu n'és un clar exemple”. Mireia Alba va ressaltar també els 16 anys que avalen l'èxit de la Universitat d'Estiu a la nostra ciutat. En aquest sentit, la regidora d'Educació del Consistori urgellenc va apostar en seguir potenciant aquesta universitat d'estiu per afavorir un benefici mutu entre ciutadania i universitat.

Mostrar formulari de contacte