Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un despreniment talla la carretera d'accés a Torà de Tost

Un despreniment talla la carretera d'accés a Torà de Tost

La via s'ha reobert aquest dimarts, però l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet recomana no circular-hi si no és imprescindible. Tècnics de la Diputació de Lleida analitzaran l'estabilitat del terreny
Esllavissada a Torà de Tost (Foto: Pere Miralles)
05/06/2018 20:15

La carretera de Torà de Tost ha estat tallada al trànsit aquest dilluns a causa d'una gran esllavissada que s'ha produït a tres quilòmetres del poble. La via s'ha reobert aquest dimarts al matí però l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet recomana no circular-hi si no és imprescindible, ja que la zona és inestable per les pluges que hi han caigut les darreres setmanes.

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, explica que els despreniments són habituals en aquest punt viari i que ja n'havien avaluat els riscos. Tanmateix, arran dels fets, l'alcaldessa considera imprescindible comptar amb l'assessorament dels enginyers de la Diputació de Lleida per saber quina actuació és necessària de forma imminent i si cal fer una acció de més envergadura en un futur per garantir la seguretat a la via. En aquest sentit, el diputat Antoni Navinés ha anunciat que tècnics de l'ens provincial es desplaçaran a la zona aquest mateix dimecres i n'estudiaran el terreny.

Vies alternatives

Els rocs dels despreniments es retiren habitualment amb un tractor que fa les tasques de neteja, però les dimensions del gran bloc de pedra que va deixar intransitable la carretera van fer impossible ahir el desenrunament. Ara, tot i que una empresa constructora ha netejat el pas, Lladós indica que cal ser prudent. "Hem col·locat una tanca en què recomanem usar vies alternatives d'accés a Torà, ja sigui per Colldarnat o Castellar, perquè no sabem quin és el risc exacte per als que hi circulin", assenyala. Torà de Tost té una vintena d'habitatges.

Mostrar formulari de contacte