Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un documental sobre la situació del dialecte pallarès a les Valls d'Àneu fet per alumnes d'ESO, premiat pel CAC

Un documental sobre la situació del dialecte pallarès a les Valls d'Àneu fet per alumnes d'ESO, premiat pel CAC

07/06/2011 11:25

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha guardonat aquest dilluns amb el tercer premi en la categoria d'educació secundària obligatòria -segon cicle- l'escola SES Morelló, d'Esterri d'Àneu, pel treball 'Les valls d'Àneu i el pallarès'. Aquest treball presenta la confecció d'un documental fruit d'un treball de recerca sobre la situació real del dialecte pallarès a les Valls d'Àneu. El jurat ha valorat el treball amb molt de rigor l'elaboració d'un gènere televisiu tan complex com és el documental, afavorint d'aquesta manera la millora de la competència comunicativa audiovisual.

Els Premis El CAC a l'escola, atorgats a l'alumnat, el professorat i els centres educatius de Catalunya que han elaborat treballs que fomenten una lectura crítica i creativa dels mitjans audiovisuals entre els infants i els adolescents.

Arreu de Catalunya s'han concedit divuit guardons a treballs sobre el procés d'elaboració de les notícies, el llenguatge radiofònic i el llenguatge publicitari, l'animació audiovisual, les sèries de ficció juvenils o sobre l'objectivitat informativa i el tractament de la immigració i la joventut.

També destaquen treballs que adapten un conte al llenguatge cinematogràfic, la producció d'un programa de televisió que s'emet mensualment durant el curs escolar, la producció de novel·les radiofòniques o la creació d'un canal de televisió per internet sobre els projectes d'educació en comunicació.

En l'edició d'enguany, la vuitena, s'han presentat un total de 81 treballs. D'aquests, 54 corresponen a la categoria A, que premia escoles que hagin elaborat treballs sobre la percepció, l'anàlisi i la producció de continguts audiovisuals. Els 27 treballs restants s'han presentat a la categoria B, adreçada al professorat i que premia les propostes sobre educació en comunicació audiovisual en l'àmbit escolar i familiar.

Mostrar formulari de contacte