Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un documental sobre les falles de la Pobla de Segur guanya el 21è Premi Pirene

Un documental sobre les falles de la Pobla de Segur guanya el 21è Premi Pirene

El reportatge, dirigit per Albert Aymamí i Agustí Paüls, ha estat escrit per l'urgellenc Andrés González-Nandín. ‘Estat natural’, del Cenma, obté un accèssit, mentre que el premi escrit queda desert

Lliurament dels Premis Pirene 2016 (Foto: Govern d'Andorra)
Lliurament dels Premis Pirene 2016 (Foto: Govern d'Andorra)
20/12/2016 19:55

El 21è Premi Pirene de periodisme interpirinenc, en la categoria de reportatge de premsa audiovisual, dotat amb 3.000 euros, l'ha guanyat enguany el documental Foc, boscos i llegendes, dirigit per Albert Aymamí i Agustí Paüls, i escrit per l'urgellenc Andrés González-Nandín. El treball audiovisual està dedicat a la celebració de les falles de la Pobla de Segur i vol ser un reconeixement a tots els fallaires del Pirineu.

El jurat del certamen, format per les periodistes Noemí Rodríguez, Pepa Gallego i Esther Jover, ha valorat la qualitat de les imatges i el valor documental del reportatge, coincidint amb la inclusió de la Unesco de les Festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

D’altra banda, el jurat ha atorgat un accèssit de 750 euros, també en la categoria de premsa audiovisual, a la selecció de reportatges Estat natural, del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (Cenma), emesos per Andorra Televisió, amb el patrocini de Crèdit Andorrà. En el veredicte s'ha destacat el format innovador per explicar aspectes de la natura de forma molt divulgativa.

Finalment, el jurat ha declarat desert el Premi Pirene de reportatge de premsa escrita per manca de participació suficient. Tot i així, s'ha destacat la qualitat documental d’algunes de les obres presentades, tot i que s'ha considerat que no s’ajustaven prou a les bases del concurs perquè no tenien "un esperit cent per cent periodístic".

En la 21a edició dels Premis Pirene de periodisme interpirinenc, convocat pel Departament de Promoció cultural i Política lingüística del Govern, s’hi han presentat vuit treballs, dels quals tres han estat de premsa escrita i cinc en la categoria d’audiovisuals de ràdio i televisió. El lliurament de premis ha anat a càrrec de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert.

Mostrar formulari de contacte