Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un episodi de pluja intensa i vent afecta el Pirineu

Un episodi de pluja intensa i vent afecta el Pirineu

La tempesta d'aquest dimecres, concentrada sobretot a la Cerdanya, va deixar en poca estona 34 l/m2 a Viliella, 28 a Puigcerdà i 14 a Isòvol. A Andorra destaca el registre de Perafita, amb 25,6 litres

La tempesta d'aquest dimecres a la Cerdanya, vista des de Puigcerdà (Imatge: Jordi Queralt / Meteo Puigcerdà)
La tempesta d'aquest dimecres a la Cerdanya, vista des de Puigcerdà (Imatge: Jordi Queralt / Meteo Puigcerdà)
27/06/2024 10:20

Un episodi de pluja intensa i vent ha afectat el Pirineu aquest dimecres a la tarda. La formació d'una tempesta, fruit de la calor del migdia, va provocar que en poca estona caiguessin fins a 34 litres per metre quadrat al poble de Viliella, al terme municipal de Lles de Cerdanya, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

De fet, la Cerdanya ha estat la comarca on la pluja ha caigut amb més força, tot i que també ha arribat a l'Alt Urgell i al Berguedà. El segon registre més important ha estat a Puigcerdà, amb 28 l/m2. també han destacat les dades d'Isòvol (14 l/m2), Das (13) i el refugi de Malniu (12). Una tempesta que va anar acompanyada puntualment de calamarsa, forts cops de vent i fins i tot alguns esclafits. En aquest sentit, el vent també va bufar amb força a la Seu d'Urgell.

Paral·lelament, a Andorra va destacar el registre de l'observatori de Perafita, amb 25,6 l/m2, mentre que es van recollir uns 20 litres a la Comella, 11 a Sorteny i 10 a les Salines. L'episodi va afectar sobretot el sud i l'est del Principat; és a dir, la zona que fa frontera amb la Cerdanya. La tromba també va arribar al nord del Berguedà, però ja més afeblida. L'únic registre remarcable en aquesta zona va ser el de Guardiola, amb 6,1 l/m2.

Mostrar formulari de contacte