Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un equip de l'Escola Albert Vives, subcampió estatal de la World Robot Olympiad

Un equip de l'Escola Albert Vives, subcampió estatal de la World Robot Olympiad

Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu, coordinats per Mireia Alba, han obtingut la segona millor valoració del repte escolar. Prèviament havien guanyat la final de la demarcació de Lleida
Equip de l'Escola Albert Vives (Foto: Escola Albert Vives)
19/09/2017 19:00

Un equip de l'Escola Albert Vives, format per Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu, ha quedat en segona posició a la final estatal de la World Robot Olympiad (WRO), sota la coordinació de la mestra Mireia Alba. L'AV ROBOTS 5 havia guanyat prèviament la final territorial de Lleida, cosa que els ha permès ser els representants de la demarcació a la fase definitiva que s'ha dut a terme a Múrcia aquest cap de setmana passat.

La WRO és una prova de robòtica a nivell mundial adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. Per participar-hi, cal formar un equip amb dos o tres alumnes, més un entrenador, que dóna suport als joves durant el procés de preparació de l’Olimpíada, però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb ells durant el torneig.

Un dels valors afegits de la iniciativa és que una de les regles de joc es pot anunciar a última hora. La qualitat d’aquesta prova està en el foment de valors i capacitats, ja que els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa.

En el cas de la final lleidatana, celebrada el mes de juny passat, la competició era organitzada per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Engijoc i la Fundació educaBot. Els equips tenien dues hores i mitja per construir i programar un robot que posteriorment havia de solucionar un desafiament a la taula de competició.

Mostrar formulari de contacte