Un estudi constata que els joves ni-ni de les zones rurals ho tenen més difícil per revertir la seva situació
El 60 per cent d'aquestes persones no ha rebut cap contacte per part de les oficines d'atur durant els primers sis mesos d'estar-hi inscrits
Un estudi en el qual ha participat la Universitat de Girona (UdG) constata que els joves de 25 a 29 anys que ni estudien ni treballen a les zones rurals, ho tenen més difícil per revertir aquesta situació. El document ha detectat que el 60 per cent d'aquests nois i noies no han rebut cap contacte per part de les oficines de l'atur durant els primers sis mesos d'estar-hi inscrits.
Es tracta d'un estudi realitzat entre diferents universitats europees i a Catalunya hi han participat una cinquantena de persones, entre tècnics i joves del Pallars. Òscar Prieto, professor de la UdG i un dels responsables de l'estudi, ha explicat a l'ACN que els plans d'ocupació i formació són molt rígids i no contemplen la singularitat d'aquests territoris.
En concret, l'anàlisi tenia com a objectiu conèixer el rol i el suport que té el jovent per part dels serveis públics d'ocupació. En aquest sentit, "els que se senten acompanyats i amb un ajut són una minoria", segons ha destacat Prieto durant la presentació de l'estudi a Tremp.
Les persones que han participat en la investigació han assegurat que l'acompanyament de les oficines d'ocupació hauria de ser més personalitzat. Les conclusions també recullen que s'ha detectat també que en els darrers tres anys el nombre d'estudiants i cursos de formació han disminuït. Prieto ha parlat com a possible conseqüència "un marc normatiu poc flexible".