Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un estudi determina que Vielha té un alt ús de les TIC

Un estudi determina que Vielha té un alt ús de les TIC

22/01/2010 13:57

Durant tres mesos, l'Ajuntament de Vielha e Mijaran a través de l'Àrea de Noves Tecnologuies, ha realitzat un estudi sobre quina és la implantació de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) en les empreses del municipi. Per desenvolupar aquest estudi s'ha enquestat un total de 66 de les 710 empreses del municipi detectant les deficiències i necessitats en cadascun d'ells.

Els factors d'estudi ha analitzat les empreses en funció del tipus d'activitat comercial i també ha estudiat el grau d'implantació de les TIC a les empreses (ordinadors, internet, banda ampla, pàgina web, correu electrònic, xarxa d'àrea local i connexió a telefonia mòbil).

En quant a sectors econòmics, el 23% de les empreses a Vielha correspon a comerços, un 23% a hostalatge i restauració, un 29% a constructores i associades, un altre 21% a serveis, un 11% a immobiliàries i l'´últim 2% a d'altres. El 62% de les empreses són microempreses i les que tenen més de 25 treballadors es dediquen principalment a la construcció o be són cadenes empresarials.

De les conclusions de l'estudi es desprèn que el sector serveis és el que té el percentatge d'ordinadors i connexió a internet menor, malgrat que el percentatge de correu electrònic és elevat i utilitzen el correu personal en la majoria dels casos. D'altra banda, el sector de l'hostaleria és el que més presència té a internet a través de les pàgines web, situació que es repeteix en el sector immobiliari. Contràriament, bars i restaurants no arriben als mínims.

Si comparem les dades que aporta l'INE del gener del 2009, Vielha e Mijaran es troba en situació avançada amb la resta de Catalunya en la implantació de les TIC, ja que les empreses que disposen d'ordinadors, correu electrònic i pàgina web superen el 20%.

L'estudi, que forma part del projecte Alt Pirineu Digital, ha estat realitzat per la llicenciada en econòmiques Nuria Medan, contractada per l'Ajuntament de Vielha e Mijaran en un pla ocupacional durant tres mesos.

Mostrar formulari de contacte