Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un estudi xifra en 64,45 milions l'impacte econòmic d'Espot i Port Ainé al Pallars Sobirà

Un estudi xifra en 64,45 milions l'impacte econòmic d'Espot i Port Ainé al Pallars Sobirà

Les dues estacions pallareses creen 586 llocs de treball directes i indirectes i 9,14 milions d'euros d'impacte fiscal. FGC preveu crear un nou mirador al pic de l'Orri, ampliar l'aparcament de Port Ainé i adquirir una nova màquina trepitjaneu per a Espot
Espot - Hivern 2018 (Ski Pallars)
07/05/2018 18:20

Les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé aporten un impacte econòmic al Pallars Sobirà de 64,45 milions d'euros, sumant l'impacte directe, indirecte i induït. Els dos complexos, alhora, generen 586 llocs de treball directes o indirectes i 9,14 milions d'euros d'impacte fiscal. Per cada euro addicional de despesa en generen 2 al territori. A més, per cada milió d'euros addicional que Espot i Port Ainé inverteixen en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.

Aquestes dades formen part de l'estudi que la Universitat Pompeu Fabra ha elaborat, per encàrrec de Ferrocarrils de la Generalitat, per determinar l'aportació econòmica de les estacions gestionades per aquesta empresa pública a les comarques on són presents. FGC ha anunciat que aquest any seguirà aportant per Ski Pallars amb una nova inversió de 2,5 milions d'euros per a la temporada vinent. Aquesta partida es destinarà a fer un nou mirador al sud del Pic de l'Orri, l'ampliació del pàrquing de la cota 2000 a Port Ainé, i l'adquisició d'una nova màquina trepitjaneu a Espot, entre d'altres accions.

Més de 180.000 esquiadors

La Comissió Assessora del Pallars Sobirà es va reunir aquesta setmana passada per analitzar els resultats de la temporada d'hivern 2017-2018, marcada per l'augment de visitants gràcies a una política de preus adequada i a les fortes nevades que han permès obrir el 100% dels dominis esquiables d'ambdues estacions fins al final de la temporada. Durant la reunió es va informar que els productes amb millor acceptació han estat el forfet familiar (10.270 unitats venudes) i el forfet per a debutants (4.057 unitats), que ha registrat un augment del 38% respecte a la temporada anterior. Quant als forfets de temporada, han tingut un increment del 5%.

Espot i Port Ainé, conjuntament, han assolit un total de 181.597 visitants, un 1% més que l'exercici 2016 que van ser de 179.985 visitants. La gran majoria repeteix experiència: el 87% dels usuaris realitzen més d'una visita. La majoria viatgen en família (68%) i el 27% ho fa amb parella.

Activitats a l'estiu

Port Ainé començarà la temporada d'estiu al començament de juliol i a partir del 16 de juliol obrirà tots els dies ininterrompudament fins al 2 de setembre. Els usuaris que visitin Espot podran gaudir del Centre Trail Running dels Pirineus i els que es desplacin fins a Port Ainé podran accedir al Parc Lúdic i d'Aventura, com també recórrer itineraris en BTT o fer ciclisme de carretera. Totes les activitats previstes per a la temporada d'estiu es presentaran el 19 de juny.

Mostrar formulari de contacte