Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un foc crema entre el municipi de les Valls de Valira i Estamariu

Un foc crema entre el municipi de les Valls de Valira i Estamariu

La Direcció General de Protecció Civil, posa en alerta el Pla INFOCAT per la simultaneïtat d'incendis al Pirineu 32 dotacions terrestres dels Bombers treballen a Baix Pallars i 8 a Montanissell

08/03/2012 14:36

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en alerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT a conseqüència de la simultaneïtat de diferents incendis que s’han declarat aquest matí, sobretot a la demarcació de l’Alt Pirineu, agreujats per l’episodi de vents que va començar la passada matinada.

En aquests moments, crema un foc entre els municipis de les Valls de Valira i d'Estamariu. A més a més, des d'Emergències han confirmat que també s'està treballant en l'extinció d'un incendi que crema prop de la carretera, entre Organyà i Montanissell. S'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers.

L'incendi més rellevant, però, s'ha detectat al municipi de Baix Pallars (Pallars Sobirà), en el qual hi ha 32 dotacions terrestres dels Bombers i 3 mitjans aeris activats per fer front a les flames, que afecten una zona denominada el Serrat de les Forques, situada al nord del nucli de Gerri de la Sal, amb vegetació agrícola i forestal.

Foc a Baix Pallars

El foc a Baix Pallars ha començat a prop de la N-260. Segons les informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit, la via es troba tallada en tots dos sentits de la marxa entre els punts quilomètrics 285 i 285,5.

L’orografia del paratge, amb molt de pendent, juntament amb el fort vent que bufa a dalt de les carenes, dificulta les tasques d’extinció de l’operatiu.

Els Mossos d’Esquadra, que tenen 7 patrulles destinades, han confirmat que a hores d’ara no s’ha realitzat cap evacuació.

  • Incendi 08.03.2012 - 1
    Incendi 08.03.2012 - 1
  • Incendi 08.03.2012 - 2
    Incendi 08.03.2012 - 2

Mostrar formulari de contacte