Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un gran estol de cigonyes, de pas per la Seu d'Urgell

Un gran estol de cigonyes, de pas per la Seu d'Urgell

Aubèrria ha comptabilitzat fins a 134 exemplars, que procedeixen d'Alemanya La visita d'aquestes aus es considera un fet típic de la segona meitat del mes d'agost, moment en què s'adrecen vers l'estret de Gibraltar
Cigonyes a la Seu
23/08/2011 09:45

Un gran estol de cigonyes ha sorprès aquest dilluns i dimarts la Seu d'Urgell. L'empresa Aubèrria, especialitzada en l'estudi, la gestió, l'educació i la promoció del patrimoni natural pirinenc, ha comptabilitzat fins a 134 exemplars, molts d'ells anellats. Les plaques que s'han pogut llegir indiquen que les cigonyes vénen d'Alemanya.

La visita d'aquestes aus es considera "un fet típic de mitjans-finals d'agost, quan les cigonyes blanques s'adrecen vers l'estret de Gibraltar". Les aus s'han aturat en zones verdes però també al capdamunt de la torre de l'edifici de l'estació d'autobusos o de la catedral de la Seu d'Urgell, entre d'altres espais urbans.

Les cigonyes blanques

La cigonya blanca (Ciconia ciconia) fa aproximadament un metre i té el plomatge de color blanc amb les plomes rèmiges negres. A la Península Ibèrica nia a la vall del Guadalquivir i a Castella, sobre els cims dels arbres i edificis alts, especialment, els campanars. Actualment manca a la major part de les terres catalanes, on solament està de pas, però nidifica a les planes de Lleida i al l'Empordà.

(Imatge: Judith Corominas)

Mostrar formulari de contacte